• 18/07/2024

Bart De Wever (N-VA) burgemeester & Els van Doesburg (N-VA)

Balans van het Bollekesfeest: 200 000 bezoekers, 1 000 vrijwilligers, 200 vaten bier

ANTWERPEN – Livemuziek, dj’s, een uitgebreid aanbod aan eten en drinken en het stralende weer lokten dit weekend meer dan 200 000 bezoekers naar het centrum van Antwerpen voor een topeditie van het Bollekesfeest.

Heel wat bekende artiesten passeerden op de Grote Markt voor dit volksfeest, zoals Maksim, Aaron Blommaert, Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob, Jaap Resema, Sylver, Metejoor en Günther Neefs & 3-Band.

Het gevarieerde muzikale programma was een voltreffer. De grote namen zoals Metejoor, Maksim, Jaap Reesema en Sylver lieten de Grote Markt vlot meezingen. Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob, DJ F.R.A.N.K. en Kwijt Trek System kregen jong en oud dan weer aan het dansen.

Ook jong opkomend talent Noonzy & Mayorga konden het publiek aangenaam verrassen. Op vrijdag beten Bram & Lennert de spits af tijdens het jaarlijkse zomeraperitief tussen 16 en 17 uur, waar de stad in samenwerking met Duvel Moortgat gratis Bollekes en een alcoholvrij alternatief aanbood.

Naar jaarlijkse traditie werden de eerste Bollekes getapt door het schepencollege. Op het Steenplein konden bezoekers genieten van de hippe foodtrucks en de vis- en schaaldierenmarkt, om daarna de benen los te gooien tijdens de DJ-sets van The Love Below, Strictly 90ies of tijdens een heuse salsa-initiatie.

Op de Groenplaats kon men ook dit jaar terecht voor de traditionele streekproductenmarkt, met op de achtergrond een gezellig streepje muziek van Papa Mojito, Jazzy Afternoon en Radio Minerva.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA, zie foto): ‘De weergoden waren ons gunstig gezind. Het Bollekesfeest kon rekenen op een stralende zon, en dat viel duidelijk in de smaak bij Antwerpenaren en bezoekers. Dit feest is niet meer weg te denken als gezellig volksfestijn voor jong en oud. En tradities koesteren we in Antwerpen volop. De bruisende zomer is gelukkig nog niet ten einde, we bereiden ons goed voor op de komst van de Reuzen volgend weekend.’

‘Wie ‘s avonds wat wil bekomen van de drukte van dat prachtig straattheater, is op zaterdag- of zondagavond zeer welkom op Klassiek aan de Schelde op Linkeroever. Met de schoonste achtergrond ter wereld wordt het daar genieten van Beethoven, Brahms en Mozart. Wacht wel niet te lang om tickets te bestellen, want ze gaan snel de deur uit.’

Ook dit jaar werkte de stad voor alle dranken met herbruikbare bekers, een 100 000-tal, die via een waarborgsysteem terug in de bars terechtkwamen. Nieuw dit jaar was dat er voor alle bereide voeding gewerkt werd met herbruikbaar cateringmateriaal. Hiervoor waren er 10 000 stuks in omloop.

33 bands en dj’s gaven het beste van zichzelf op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein. Op de streekproductenmarkt op de Groenplaats smulden bezoekers van diverse specialiteiten van vijftien verschillende standhouders.

Verder stonden er op de Suikerrui en het Steenplein nog twaalf eetkraampjes en foodtrucks. Het zomeraperitief lokte ongeveer 4 500 dorstigen. Voor het event werden 100 000 herbruikbare bekers en 10 000 stuks herbruikbaar cateringmateriaal voorzien. Op drie dagen tijd werden er 50 vaten Bolleke geschonken en 150 vaten van de andere bieren.  Meer dan 1 000 mensen waren tijdens het evenement aan het werk om de bezoekers optimaal te laten genieten. (EM / Foto Ronny MULLENS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten