• 18/07/2024

Bal van de burgemeester is opnieuw ‘Feest van de Heistenaar’ en dit vier dagen lang

HEIST-OP-DEN-BERG – Het concept van ‘Bal van de Burgemeester’ in Heist-op-den-Berg werd in een nieuw jasje gestoken. Na een geslaagde eerste editie van het “Feest van de Heistenaar’ strijkt men dit jaar neer in het centrum van Heist-op-den-Berg.

Burgemeester Jan Moons (N-VA): ‘Aangezien het weer eerder wat spelbreker was spelen alle activiteiten zich af in en rond een heuse spiegeltent. Omringd met een grootse kermis is er een weekendagenda met activiteiten voor alleman. Een gezellig weekend waar iedereen welkom is, gevuld met diversiteit en randanimatie voor jong en oud.’

‘Natuurlijk is het een weekend om alle inwoners van Heist-op-den-Berg te verwennen maar vooral ook om met de opbrengst een financiële ruggensteun te verzekeren aan ons goede doel. Letterlijk en figuurlijk een actie om te waken over het kloppende hart van onze gemeente: zoveel mogelijk AED-toestellen verspreiden over het Heistse grondgebied en gratis reanimatiecursussen.’

Alles begint op donderdagavond 14 september met een netwerk-event met gastspreker Niels Albert. Toen hij in mei 2014 noodgedwongen de crossfiets aan de haak moest hangen, moest hij plots beslissen wat hij verder met zijn leven wilde doen. Een activiteit in de fietsbranche lag voor de hand. Nu, bijna negen jaar later, is de Niels Albert Bike Store uitgegroeid tot een bedrijf met veertien vaste werknemers.

Op vrijdag is er een afterworkparty met een live optreden van Günther Neefs en tal van DJ-monumenten. Dit wordt gecombineerd met het personeelsfeest van het gemeentepersoneel. Achter de draaitafels staan tal van DJ monumenten uit de Heistse feestgeschiedenis. DJ Dolle Jo leert al decennia lang menig lokaal feestganger mee te zingen uit volle borst, DJ Bart Smolders zette in de jaren ‘90 de muzikale toon. Maar ook DJ Peter maakt nog steeds in en rond Heist-op-den-Berg elke dansvloer onveilig.

Zaterdag begint met een kindernamiddag en ’s avonds een big party met tal van dj’s.  Vanaf 14 uur is er lokaal talent. En kan er gedanst en meegezongen worden tijdens het Indoor Kids Festival met de lokale act Milano featuring Amber (TML, Regi’s Academy, Chique Allstars).

Om 16 uur komen Hannelore (K3 zoekt K3 en Starhead langs tijdens een show met hun Loco Kids Disco. Ook de kermis op het Cultuurplein is dan open. Zowel aan de Bergstraat als in het CC Zwaneberg zullen er info- en marktkraampjes staan, van en voor duurzame Heistenaars, tijdens Planeet Heist. Vanaf 21 uur is het de beurt aan een Heistse DJ line-up met DJ’s Mannie, Onderkoffer en Milano.

Zondag is een echte familiedag. Gezellig winkelen in de Bergstraat tijdens het herfstfestival  met tal van randanimatie. Zich uitleven op de kermis aan het Cultuurplein. Of vier mee 125 jaar Academie en kom met het gezin ook eens langs tijdens de reuzenstoet. Die zal tussen 14 en 15 uur doorheen gans de Bergstraat, met enkele tussenstops her en der, trekken. Ook in het Cultureel Centrum kan je nog oude reuzen bezoeken en zijn er randactiviteiten. In en rond de Spiegeltent worden de senioren niet vergeten.

Tijdens deze autoluwe zondag helpt men iedereen veilig op weg en kan je nieuwe wandel- en fietsroutes ontdekken, is er ook een verkeersquiz en leer je alternatief vervoer ontdekken. En je kan bovendien je fiets laten labellen. Maar voor ongezouten nostalgie en feestplezier moet je vanaf 14 uur in de spiegeltent zijn. Eenmalig word je terug meegenomen naar de legendarische Dancing Fabiola. Je krijgt een dansnamiddag in feëerieke ballroom stijl met DJ Hans. Verwacht jullie aan de beste klassiekers (Jive, swing, disco, rockn’roll, popcorn,…). Ook DJ Jos Verstrepen (dancing Fabiola) keert nog één keer terug achter de
draaitafels voor een authentieke dj-set. De avond, en het feestweekend, worden afgesloten door Ronny Lee om 19 uur. Alle info vind je hier (EM / Foto Gemeente Heist-op-den-Berg)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten