• 23/02/2024

Back2School aan Edenplein, midzomernachtsdroom in Park Steytelinck Wilrijk

WILRIJK –  ‘Eden Leeft’, het nieuwe buurtcomité van de Neerlandwijk in Wilrijk, stelt zich morgen voor tussen 15 en 21 uur aan het Edenplein voor de Neerlandschool en dit tijdens Back2School get together.

Meteen de gelegenheid om de wijk beter te leren kennen. Er zijn hapjes en drankjes en er staan springkastelen en een hamburgerkraam. Vrijwilligers helpen vandaag en de voorbije dagen  trouwens  ijverig mee voor de aanleg van de nieuwe speelplaats van de school.

In het Park Steytelinck wordt volop gerepeteerd. Muzikanten, acteurs, dansers en technici  bereiden er ‘Midzomernachtsdroom’ voor, een stuk dat vanaf vrijdag 3 september achtmaal wordt opgevoerd.

Voor deze productie werkt theatergroep Compagnie Lodewijk/Louis samen met ruim 100 vrijwilligers uit Wilrijk en omgeving die onder meer acteren, kostuums vervaardigen en het decor opbouwen.

Aan ‘Midzomernachtsdroom’doen ook dansers mee van de nieuwe Wilrijkse vereniging Huys Arts en muzikanten van Academie Wilrijk.

Het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern verlenen eveneens hun medewerking. Het Park Steytelinck is het even fraaie als toepasselijke decor voor deze komedie van Shakespeare boordevol magische liefdesperikelen in een bos.

Voor de vrijwilligers zijn het spannende dagen. Enkele van hen doen hun verhaal in het ‘2610 Magazine’, het infoblad van Wilrijk dat eerstdaags in alle brievenbussen van het district valt.

Actrice Chantal: ‘Ik zing al bij Academie Wilrijk, maar acteer nu ook in ‘Midzomernachtsdroom. Ik kijk er nu al naar uit om te mogen optreden in het Park Steytelinck.’

Acteur Wim: ‘De dialogen zijn best pittig. Samen met een andere acteur moet ik om de haverklap andermans zinnen afmaken.’

Deze en andere getuigenissen over de voorbereidingen van ‘Midzomernachtsdroom’ zijn terug te vinden in het herfstnummer van het  ‘2610 Magazine’ en op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-wilrijk-1/detail/shakespeare-in-het-park-steytelinck

‘Midzomernachtsdroom’ gaat in première op vrijdag 3 september om 19u30. Daarna wordt de voorstelling nog opgevoerd op zaterdag 4, zondag 5, woensdag 8, donderdag 9, vrijdag  10, zaterdag 11 en zondag 12 september.

De opvoeringen op 3 en 4 september zijn  uitverkocht, voor de andere zijn nog tickets verkrijgbaar. Deze kosten in voorverkoop vijftien euro en kan je bestellen bij www.ccdekern.be/midzomernachtsdroom. (EM)

.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten