• 20/06/2024

Babyballers prikkelt kids vanaf 1,5 jaar op negen Antwerpse locaties

MORTSEL – BabyBallers, een origineel concept waarbij kleuters en peuters vanaf anderhalf jaar tijdens een sportlesje geprikkeld worden om te spelen met de bal, wordt voortaan georganiseerd op negen locaties in de provincie Antwerpen, meer bepaald in De Nachtegaal Kontich, Gibo Heide Brasschaat, KTA Kapellen, Sporthal Kouter Leest (Mechelen), Sporthal Stadspark Turnhout, Turnzaal,Maria Middelares Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht), ’t Spui Lier, Sportschuur Mortsel en Vossenberg Herentals.

BabyBallers is aan een opmars bezig in Vlaanderen en met groot succes. Een sportief aanbod voor de allerkleinsten is bijna onbestaande en daar speelt Sportskids vzw dan ook op in met een wekelijks terugkerend pleziermoment voor ouder en kind en met de bal als rode draad.

BabyBallers vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en werd vorig jaar door de nieuw opgerichte vzw, Sportskids, in verschillende gemeenten in Vlaanderen geïntroduceerd. Met succes. Het concept is dan ook uniek: elke week (maar niet in de schoolvakanties) krijgen de allerkleinsten samen met hun (groot)ouder een leuk speelmoment met telkens een ander thema. Spelenderwijs leren ze over kleuren, getallen en vormen. Daarnaast maken de kinderen snel nieuwe vriendjes en ontwikkelen ze tegelijk hun sociale skills.

Een BabyBallersles duurt telkens 40 minuten en wordt gegeven door een ervaren lesgever/trainer. Het is evenwel niet de bedoeling dat de ouder zijn kind afzet en snel boodschappen doet. Integendeel, een ouder, grootouder, broer of zus speelt gewoon mee. Ideaal dus om wat qualitytime door te brengen met je (klein)kind. Luc Deraedt, medeoprichter en voorzitter van Sportskids vzw: ‘Vanuit Sport Vlaanderen is sporten in gezinsverband binnen de huidige beleidsperiode een prioritaire pijler. BabyBallers past hier perfect bij.’

Ook Luc Devroe, voormalig voetballer en ex-sportief directeur van onder meer Anderlecht en Club Brugge stond mee aan de wieg van BabyBallers in Vlaanderen. ‘Het gaat vooral om actief bezig te zijn met je kind of kleinkind en zo de interactie tussen ouder en kind te stimuleren. Het is niet de bedoeling om meteen topvoetballers te spotten, maar het geeft hen wel de kans om te ontdekken of voetbal hen ligt of als ze eerder zin krijgen om in een andere sport verder te gaan.’

Elke week is er een ander lesthema en het niveau wordt uiteraard aangepast aan de leeftijd. BabyBallers is daarom opgedeeld in drie leeftijdsgroepen: zestien maand tot 2,5 jaar = BabyBallers, 2,5 jaar tot 3,5 jaar = MiniBallers en 3,5 jaar tot vijf jaar = Ballers

Tijdens de lessen speelt de lesgever in op de fantasie van het kind. Zo zijn bij voorbeeld de grote kegels de ene week ijscrèmehorentjes (waar ze moeten proberen een ijscrèmebal op te leggen), en de week erop een fruitboom (waarvan ze vruchten moeten plukken).

Sportskids vzw startte vorig jaar BabyBallers op in zeventien verschillende locaties in Vlaanderen, maar moest midden oktober, omwille van de Covid-19 pandemie, overal opnieuw de deuren sluiten. In september starten ze opnieuw en ditmaal op drie keer zoveel verschillende plaatsen. Inschrijven kan via https://www.ledenbeheer.be/public/?redirect=%2F539701&requiresClub=true. (EM / Foto Sportskids)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten