• 27/05/2024

Baanbrekend project van ELZ Voorkempen ‘GekOpMijnBek’ voorgesteld in Oostmalle

OOSTMALLE – Leerlingen van 6 Communicatie en Media bundelden hun krachten met Eerstelijnszone Voorkempen en lanceerden vanochtend, op de dag van de mondgezondheid, een baanbrekend project: GekOpMijnBek.

Deze campagne richt zich specifiek op jongeren tussen vijftien en 25 jaar, met als voornaamste doel hen aan te moedigen tot een betere mondverzorging.

 Door het gebruik van trendy TikTok-video’s zorgen zij ervoor dat hun boodschap zo veel mogelijk jongeren bereikt.

Het initiatief voor dit project komt van tandarts Christine Van Meir uit Eerstelijnszone Voorkempen (Brecht). Uit cijfers van mutualiteiten blijkt dat jongeren tussen vijftien en 25 jaar minder vaak op tandartsbezoek gaan.

 Een enquête, die Eerstelijnszone Voorkempen op 20 maart 2021 lanceerde, bevestigde dit beeld. Daarom zocht zij een geschikte manier om aan jongeren duidelijk te maken hoe belangrijk een goede mondhygiëne is.

 De leerlingen van 6 Communicatie en Media van Immaculata secundair in Oostmalle waren onmiddellijk zeer enthousiast om hieraan mee te werken.

Volgens hen is TikTok het geschikte medium om jongeren op een ludieke manier tips te geven over het belang van een goede mondhygiëne. Ook het logo van de campagne hebben zij zelf ontworpen. Tot vandaag werd er aan nieuwe content gewerkt voor het account.

Davyd, Axel, Yannic, Maïthé en Femke zijn vijf leerlingen van Immaculata secundair in Oostmalle die in het zesde jaar de richting Communicatie en Media volgen.

‘Wij zijn zeer gemotiveerde en enthousiaste ‘GekOpMijnBekkers’ omdat we voor dit project punten krijgen. Vorig jaar mochten we het TikTok-account van onze school beheren dus we hebben er al ervaring mee.’

 ‘Het is tof om de theorie te kunnen gebruiken in de praktijk. En we vinden het natuurlijk grappig om Davyd TikToks te zien maken’

 ‘We hopen dan dat dit project iets next level wordt, zodat op een dag iedereen gek op zijn bek kan zijn.’

De Eerstelijnszone Voorkempen is een netwerk van eerstelijnsaanbieders uit de gemeentes Brecht, Malle, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel.

 ELZ Voorkempen wisselt kennis en informatie met elkaar uit en stemt de werking van eerstelijnsaanbieders op elkaar af.

Zij kijkt ook naar de lokale zorg- en welzijnsnoden om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.

 Immaculata secundair is een katholieke secundaire school in Oostmalle, sterk in talen, communicatie, ondernemen, IT en maatschappij en welzijn.

De school daagt haar leerlingen uit tot een positieve inzet voor hun studie door een maximale connectie met het toekomstige werkveld, onder meer via projecten als deze. (EM / Foto Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten