• 27/05/2024

Avontuurlijk overnachten deze zomer? Het kan in Kalmthout, Wuustwezel en Mol

WUUSTWEZEL – Op het domein van de Franciscanessen in Wuustwezel kan je deze zomer iemand letterlijk de boom in wensen. In juli en augustus kunnen avonturiers op drie meter hoogte in een boompit (zie foto) slapen. De druppelvormige tenten zijn een initiatief van Stichting Kempens Landschap, de gemeente Wuustwezel en Terra Nova. Maar je kan ook overnachten in het arboretum van Kalmthout. De Cocoon, een bolvormige tent, hangt tussen de bomen en wiegt je zachtjes in slaap. Je checkt in voor sluitingstijd, daarna kun je in alle rust het domein verkennen. Maak een wandeling in de tuin, speel een gezelschapsspelletje bij sfeerlicht of ga gezellig uit eten in de buurt van het arboretum. Op camping Zilvermeer in Mol logeer je op een bijzondere manier in een  pipowagen. De kinderen zullen zich deze vakantie nog lang herinneren.

Zeven jaar is het geleden dat de boompitten het domein van de Franciscanessen in Wuustwezel aandeden. Dit jaar zijn ze terug en zelfs uitgebreid. In plaats van vier zullen er nu zes tenten aan de bomen in de statige toegangsdreef hangen. Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap: ‘De boompitten zijn steevast dé succesactiviteit van Terra Nova. Daarom hebben we beslist om twee extra tenten te voorzien. Zo krijgen meer mensen de kans om van deze back to basics ervaring te genieten. Gasten keren terug naar de natuur en logeren tegelijkertijd in een kunstwerk. De pitten zijn namelijk een ontwerp van kunstenaar Dré Wapenaar.’ Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap: ‘De pitten zijn ooit in 2014 gestart. Dat ze na al die jaren nog steeds een succes zijn, bewijst dat onze formule goed zit: een mooie omgeving en een unieke ervaring.’ In een pit kan je slapen met twee volwassenen en twee kinderen. Je klimt langs een laddertje naar boven, want de pitten hangen op zo’n drie meter hoogte. ’s Avonds kan je barbecueën en nakeuvelen in het speciaal ingerichte kampdorp. ’s Morgens staat het ontbijt voor je klaar.

Burgemeester Dieter Wouters (CD&V): ‘Het is een beetje zoals de verloren zoon of dochter die terugkeert. De boompitten vragen wel wat extra werk van onze mensen, maar tegelijkertijd is het een unieke manier om het park en de omgeving in de kijker te zetten. We kunnen bovendien via Toerisme Wuustwezel rekenen op een gemotiveerd team van vrijwilligers om de gasten van de boompitten een onvergetelijk verblijf te bezorgen.’

In Kalmthout word je, onder het gefluit van de vogeltjes en het licht geruis van de bladeren,  wakker. Een picknickmand met vers ontbijt staat ‘s ochtends voor je klaar. Daarna heb je nog tijd om je mini-vakantie af te ronden tijdens een ochtendwandeling in de tuin.

Deze activiteit is geschikt voor één tot twee volwassenen. Een overnachting boeken voor een volwassene en één kind (tussen zes en achttien jaar) is mogelijk. Honden zijn niet toegelaten. Je brengt zeker slaapgerief mee (een slaapzak en hoofdkussens, matras en hoeslaken zijn aanwezig), een zaklamp, een insectenafweermiddel, toiletgerief (er zijn wastafels, geen douche) en handdoeken. Het ontbijt is inbegrepen. Wil je een vegetarisch ontbijt, laat het dan minstens een week voor je overnachting weten. Van vrijdag 14 juli tot zaterdag 5 augustus is er een pop-up klasserestaurant in de tuin. Een unieke gelegenheid om te overnachten én te dineren in de arboretumtuin.

 De locatie van de pipowagen in Mol is ideaal. Midden in de natuur, met een adembenemend uitzicht op de watersportvijver en op wandelafstand van het speeltuintje van camping Zilvermeer. Tijdens je verblijf krijg je voor één dag gratis fietsen ter beschikking. Bestel daarbovenop een knapzak bij Port Aventura om van je fietstocht een uitzonderlijke belevenis te maken. Als kers op de taart is er buiten een gezellige picknickplaats aanwezig. De knusse pipowagen is ingericht voor maximaal vijf personen. (ideaal met vier personen). Het kookgedeelte is uitgerust met een kookvuurtje en ijskast. Elektriciteit is aanwezig. Info over deze drie overnachtingen vind je op  op www.terranova.be. (EM / Foto Sigrid SPINNOX)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten