• 27/05/2024

Atletiekpiste in gemeentepark Kapellen gerenoveerd, concert bij KAS

KAPELLEN – Vanmiddag werd de atletiekpiste in gemeentepark Beaulieu van Kapellen officieel ingehuldigd door Ben Weyts (N-VA, zie foto), Vlaams minister van Sport, en burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld).

Via een groepsaankoop van Sport Vlaanderen, werd de atletiekpiste Beaulieu grondig gerenoveerd door de firma Lesuco nv uit Huldenberg, voor een bedrag van 498 076,30 euro.

Begin deze zomer startten de werken voor een nieuwe bovenlaag, belijning en herstelling van de omheining.

Door de overvloedige regen deze zomer, liepen de werken vertraging op en was de piste de ganse zomervakantie niet beschikbaar.

Ondertussen zijn de werken afgerond. Samen met alle andere Kapellenaren zullen de 166 leden van atletiekclub KAPE gebruik maken van een volledig gerenoveerde piste.

Naast de inhuldiging vond ook de jaarlijkse Scholencross plaats. Zo’n 400 leerlingen van Kapelse scholen maakten meteen gebruik van de nieuwe piste.

Duende is een concert van het flamenco-ensemble Rosas del Alma in samenwerking met sopraan Britt Truyts. De raakvlakken tussen klassieke muziek en flamenco worden verkend.

Met opzwepende ritmes en nostalgische klanken wordt het publiek meegenomen op een reis naar een diepere beleving van Sefardische liederen, Andalusische volksmuziek ,flamenco en composities van Walter Heynen.

Michel Gillain verbleef al op jeugdige leeftijd lange periodes in Andalusië, waar hij intensief gitaarlessen volgde bij Paco Serrano en Merengue de Cordoba.

Later volgden meestercursussen bij Rafaël Riqueni (tijdens het “Festival Internacional de Guitarra, Cordoba 1991), en bij Manolo Sanlucar (‘III & IV Seminario Internacional de Guitarra Flamenca’, Jerez de la Frontera 1991 en 1992).

An Heynen begon haar muzikale loopbaan aan de muziekschool van Schoten.Na haar studies viool en altviool legde ze zich al vele jaren toe op de nyckelharpa, waarbij ze zich wijdde aan volksmuziek, oude muziek en flamenco.

Ze is ook docente nyckelharpa aan de academie van Schoten en was jaren lid van Water & Wijn, het koor van Wannes Van de Velde.

Samen met zanger Antonio Paz en sopraan Britt Truyts brengen ze bij KAS (Kunstencentrum Attenhoven Stichting) een wervelend programma, als perfecte afsluiter van een lange nazomer.

Er is een ruime parking voorzien in de Kapellestraat 182 in Kapellen. Het optreden vindt plaats op vrijdag 20 oktober om 20.20 uur. Tickets kosten 21 euro en in voorverkoop (tot 24 uur voor het concert) achttien euro. Meer info vind je hier  (EM / Foto Gemeente Kapellen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten