• 14/07/2024

‘Atelier in beeld’ in Mol, denk mee over Ginderbuiten, stripteken in bib

MOL – Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei stellen Molse kunstenaars opnieuw hun werk tentoon. Na twee jaar corona mogen de deuren van de ateliers weer open. Voor het gekende concept van de Open Kunstenatelierroute was het nog net iets te vroeg, maar met het Vlaamse initiatief ‘Atelier in Beeld’ biedt men een knap alternatief. Maar liefst twaalf creatievelingen ontvangen je graag en tonen je wat ze in hun mars hebben.

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen voor cultuur: ‘Tijdens ‘Atelier in Beeld’ krijg je de kans om onze kunstenaars live aan het werk te zien. Opgelet: de deelnemers kiezen zelf of ze hun atelier één, twee of drie dagen openzetten. Je kan niet bij iedereen het hele weekend terecht. Op www.atelierinbeeld.be vind je precies wie wanneer meedoet, waar je moet zijn en welke creaties je er kan bewonderen.’ De komende maanden bekijkt het gemeentebestuur met alle partners hoe de gemeentelijke Open Kunstenatelierroute en Atelier in Beeld in elkaar kunnen passen. Dit jaar zijn de Molse kunstenaars alvast gretige deelnemers aan het Vlaamse initiatief.

Wat als Ginderbuiten in de toekomst een ontmoetingsplein heeft? Wat mag er niet ontbreken? Wat wil je op het plein beleven, ervaren, doen? Wat heb je daarvoor nodig? Laat van je horen en bouw mee aan een plek waar mensen elkaar vinden. Kom langs op zaterdag 14 mei tussen 13 en 18 uur op het kerkplein van Ginderbuiten.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor dorpsontwikkeling: ‘We zorgen voor een gezellig terras en gratis animatie: springkasteel, grime, volksspelen, muziekbox, speurtocht en gratis smoutebollen. Kom met andere inwoners ideeën uitwisselen over een toekomstig ontmoetingsplein.’

In mei 2021 startte het traject Veerkrachtig Ginderbuiten. In eerdere sessies kwamen de thema’s sociale samenhang, verkeer en woonontwikkelingen aan bod. De ideeën uit de sessies worden gebundeld in een dorpsvisie voor Ginderbuiten waarmee het gemeentebestuur en de inwoners samen aan de slag kunnen. Tijdens deze namiddag staat ‘ontmoeting’ centraal. Men wil van de Ginderbuitenaar horen wat Ginderbuiten nog beter kan maken. En hoe zij een mogelijk toekomstig ontmoetingsplein zien. Voor het Veerkrachtig dorpentraject kunnen de geëngageerde inwoners van het dorpsteam rekenen op de ondersteuning van ervaren medewerkers van de provincie Antwerpen, RURANT vzw en het gemeentebestuur. Geen tijd om langs te komen? Laat je stem dan online horen. Via www.veerkrachtigedorpen.be/dorp/ginderbuiten/. Post je ideeën via een eenvoudig online formulier.

Zaterdag 14 mei organiseert de bibliotheek twee workshops ‘Striptekenen met Nix’. Ben je tussen acht en veertien jaar oud? Ben je dol op de strips van de Buurtpolitie? Mis de kans niet om de grappige, getalenteerde striptekenaar Nix te ontmoeten. Deelnemen kost vier euro. Schrijf je in tot en met zaterdag 14 mei via bibliotheek@gemeentemol.be of door te bellen naar 014 33 07 64. Je bent welkom in de bibliotheek (Molenhoekstraat 2) van 9 tot 10.30 uur of van 10.30 tot 12 uur. Wie weet is striptekenen je wel op het lijf geschreven. Nix toont hoe iedereen strips kan tekenen. Door eenvoudige technieken leer ook jij leuke figuurtjes creëren of auto’s natekenen. (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten