• 17/06/2024

Arnaud De Lie verzamelt kostbare punten voor Lotto Soudal in Heistse Pijl

HEIST-OP-DEN-BERG – Na een erbarmelijk voorseizoen is Lotto Soudal goed op weg om toch nog voldoende punten te sprokkelen om bij de top achttien te behoren en zodoende zijn statuut van World Tour-team te behouden.

Indien het lukt dat hebben ze dat voor een groot deel te danken aan het jonge Waalse toptalent Arnaud De Lie die al zijn vijfde overwinning van het seizoen wist te behalen. Vorige week was De Lie nog de beste in de Marcel Kint Classic. Vandaag deed hij het over in de Heistse Pijl.

Boeiend werd de wedstrijd niet. De start werd gegeven in Vosselaar en vervolgens ging het via Beerse, Rijkevorsel, Merkplas, Gierle, Lille, Poederlee, Lichtaart, Olen, Geel, Oosterlo, Zammel, Voortkapel, Noorderwijk, Herentals, Herenhout, Itegem, Berlaar en Hallaar naar Heist-op-den-Berg, voor nog zes plaatselijke ronden van vijftien kilometer.

De enige noemenswaardige hindernis was de Heistse Berg en die zorgde in de slotronde ook voor het verschil. De ketting van Cavendish viel eraf zodat hij – zeer tegen zijn zin – tevreden moest zijn met een derde plek. Niet alleen De Lie maar ook Nizzolo was sneller. De wedstrijd werd ontsierd door talrijke valpartijen zodat een uitgedund peloton zich aandiende voor de spurt. Daarin haalde De Lie het dus vrij makkelijk.

‘Deze overwinning is een nieuwe stap voor mij in mijn carrière. Op de laatste beklimming van de Heistse Berg hing ik in vijfde positie. Toen er werd aangevallen ging ik mee. Op de top zaten we met zijn drieën voorop: Allegaert, Nizzolo en ik. In de laatste bocht heb ik dan mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik koos het wiel van Nizzolo en op 250 meter ben ik volop gegaan. Met succes.’

‘Een overwinning in de Heistse Pijl is mooi maar elke koers is belangrijk. Ook de Ronde van Limburg is dat. Het zijn allemaal wedstrijden die niet makkelijk zijn om te winnen dus ben ik meer dan blij.’

‘Ik verneem dat Cavendish mijn naam niet zo goed kende en dat hij na afloop informeerde wie ik was. Het is mooi dat de belangrijkste spurter van de voorbije vijftien jaar nu weet wie ik ben. Ik heb heel veel respect voor hem. De punten zijn belangrijk maar als we echt voor het klassement waren gegaan dan waren we misschien vierde, vijfde en zesde geëindigd maar we reden om te winnen. Vandaag haal ik het en ik weet niet eens wie de volgende Lotto-renner is. Deze overwinning levert 125 punten op, net hetzelfde wat een vierde en vijfde plek samen opbrengt.’

‘Morgen – in Brussels Classics –rijden we voor de punten en de overwinning. Dan komen we met Philippe Gilbert, Tim Wellens en Victor Campenaerts aan de start. Die koers wordt, net als de Ronde van Limburg op maandag, te zwaar voor mij. Ik zou liever twee wedstrijden rijden met nadien een dag rust. Dan kan je twee keer alles geven. Morgen zal ik normaal gezien niet 100 procent zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet graag koers. Trainen is leuk, maar koersen is nog leuker.’ De Lie is eindigde contract bij Lotto Soudal maar gaat er vanuit dat zijn verbintenis met nog twee à drie jaar verlengd wordt.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten