• 23/02/2024

Arboretum Kalmthout maakt zich op voor bijzondere editie van plantendag

KALMTHOUT – Arboretum Kalmthout kijkt opnieuw uit naar een bijzondere editie van de plantendag. Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België in de lente en in de herfst vele bezoekers. Alle voorbereidingen voor een coronaveilig bezoek zijn gemaakt. Plantenliefhebbers mogen met een gerust hart op zoek gaan naar interessante planten.

Zondag presenteren de allerbeste kwekers en professionele verzamelaars hun mooiste en meest bijzondere tuinplanten. Voorjaarsbloeiers, één-jarigen, vaste planten, klein-fruit, struiken en bomen … teveel om op te noemen. Voor elke tuin, gevel, terras of vensterbank valt er een aanwinst te ontdekken – en minstens één om mee naar huis te nemen. Standhouders geven tips en delen hun kennis over de verzorging van planten. De plantendag is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber. Net zoals voorgaande herfsteditie, is de plantendag georganiseerd als een markt.

Enkel wie een vooraf gereserveerd ticket op zak heeft, kan de plantendag en de arboretumtuin aanstaande zondag van 10 tot 17 uur bezoeken. Het aantal tickets is beperkt en verdeeld in tijdsloten. Ook wie gratis toegang geniet, met de jaarkaart- en museumpashouders, boeken vooraf hun ticket. De ticketverkoop verloopt uitsluitend online en gaat ondertussen erg vlot. Enkel namiddagtickets zijn nog te verkrijgen. Alle praktische informatie over de plantendag en het overzicht van de deelnemende kwekerijen zijn te vinden op https://www.arboretumkalmthout.be/kalender.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/arboretum/kalender/plantendag-voorjaar2.period_1.html

De cafetaria en de tuinbar blijven gesloten. De bezoekerstoiletten blijven wel beschikbaar. Stewards maken bezoekers wegwijs in en om het domein, van de straatkant tot aan de plantenweide. Overal is duidelijke signalisatie aanwezig, en uitgestippelde looproutes zorgen ervoor dat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen.

In de gebouwen, op de plantenweide en op drukke plekken zijn bezoekers vanaf dertien  jaar verplicht een mondmasker te dragen. De 12,5 hectare grote arboretumtuin is gelukkig voldoende groot om steeds afstand van andere bezoekers te houden. Wie na zijn aankopen in de tuin een mooie lentewandeling wil maken, kan dat doen zonder mondmasker zolang de afstandsregel met de andere bezoekers gerespecteerd wordt.

Arboretum Kalmthout wil de plastic afvalberg helpen verminderen en vraagt bezoekers om eigen draagtassen of plantenbakjes mee te brengen. Deze plantendag is er geen plantenparking, wél een uitleenpunt met kruiwagens. Wie veel of zware planten koopt, kan een kruiwagen ontlenen om zijn aankopen te vervoeren. Arboretum Kalmthout greep in het najaar van 2020 de unieke kans om een naburige en waardevolle privétuin te vrijwaren van verkaveling en zo het arboretum met een hectare uit te breiden. De fondsenwerving voor het project krijgt nu een extra boost door de lancering van een eigen gin mét bloemen van de toverhazelaars van Arboretum Kalmthout, Arboretum Gin. De opbrengst uit de verkoop van deze gin gaat rechtstreeks naar de één hectare uitbreiding van het arboretum. Een fles Arboretum Gin kost  39,50 euro en zal tijdens de plantendag aan een eigen verkoopstand op de plantenweide te koop zijn. (EM / Foto Arboretum Kalmthout)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten