• 27/05/2024

AP en district voor een oudervriendelijker Borgerhout, Pannenkoekenrun in Hoboken

BORGERHOUT – Een onderzoeksproject van de AP Hogeschool Antwerpen geeft oudere inwoners van Borgerhout de kans om bij te dragen aan een ouderenvriendelijker district. Op donderdag 8 februari kunnen senioren deelnemen aan een interactieve gespreksgroep, gericht op acht cruciale thema’s. Dit biedt oudere inwoners die nog thuis wonen de gelegenheid om hun perspectieven te delen en concrete suggesties te doen om district Borgerhout toegankelijker te maken voor ouderen.

De acht cruciale thema’s die AP Hogeschool Antwerpen aanpakt in haar onderzoek zijn buitenruimte en gebouwen, vervoer, huisvesting, sociale participatie, respect en sociale inclusie, burgerparticipatie en werk, communicatie en informatie en maatschappelijke ondersteuning en gezondheidszorg. Sara Suykens, onderzoeker aan AP Hogeschool Antwerpen: ‘Senioren weten het best wat er nodig is om onze steden ouderenvriendelijker te maken. Met die kennis kunnen ze een echte bijdrage leveren aan ons onderzoek en toekomstig beleid.’ Tijdens het gesprek zal ook een overzicht gegeven worden over de tot nu toe verzamelde resultaten uit vragenlijsten in Borgerhout. Zo krijgt district Borgerhout diepgaand inzicht in de behoeften en wensen van haar oudere inwoners die nog zelfstandig thuis wonen.

Ben Van Duppen (PVDA), districtsschepen voor senioren: ‘Goed beleid begint bij luisteren naar de mensen en in kaart brengen van wat zij nodig hebben. Ik ben heel blij dat we samen met AP Hogeschool Antwerpen voor het eerst diepgaand inzicht kunnen krijgen in het welbevinden van de Borgerhoutse senioren. De bevindingen zullen cruciaal zijn voor toekomstige initiatieven en verbeteringen in het district.’

Inwoners van Borgerhout van 65 jaar of ouder die thuiswonend zijn en willen deelnemen aan een uniek gesprek, kunnen zich hier aanmelden via mail. Per focusgroep kunnen er tien personen deelnemen. Het eerstvolgende gesprek zal op donderdag 8 februari plaatsvinden van 14 tot 16 uur in het districtshuis op het Moorkensplein 1.

Kan je niet naar het gesprek komen, maar wil je wel graag meewerken? Je kan de bevraging ook zelf online invullen. Of kom naar het ABC-lokaal op het Moorkensplein 19 ( tweede verdieping, lift aanwezig.) om de vragenlijst op papier in te vullen. Dat kan op dinsdag tussen 13 en 16 uur, woensdag tussen 9 en 12 uur en vrijdag tussen 9 en 12 uur. Je kan ook de seniorenconsulent mailen om samen een bevraging in te vullen. Meer info over het onderzoek lees je hier

Enthousiaste hardlopers met een liefde voor pannenkoeken mogen de ’10 km van Hoboken’ op zaterdag 3 februari niet missen. In Fort 8 rennen ze over een parcours door het binnenfort en in de groene omgeving van Fort 8.

Carine Leys (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De Pannenkoekenrun van atletiekclub HAKI heet nu de ‘10 km van Hoboken’. Het principe blijft hetzelfde: sportieve Hobokenaren lopen samen een zelfgekozen afstand en genieten naderhand van een lekkere pannenkoek. Een ideaal moment om andere gelijkgestemden te leren kennen en een kennismaking met de trainers van atletiekclub HAKI om zich daarna eventueel in te schrijven voor de Start To Run training. Want samen lopen is fijn én je houdt het vaak langer vol.’

De eerste start wordt om 11 uur gegeven. Inschrijven kan hier Start aan Clubhuis HAKI op het einde van de Hoofdfrontweg. Kom bij voorkeur te voet of met de fiets, de Hoofdfrontweg is verkeersvrij. Je kan je omkleden in de kleedkamers van de sportschuur. (EM / Foto’s District Borgerhout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten