• 19/05/2024

Antwerpse openbare bibliotheken organiseerden cd-verkoop voor Warmste Week

ANTWERPEN – Vandaag organiseren de Antwerpse openbare bibliotheken in samenwerking met cultuurhuis Arenberg een grootschalige cd-verkoop.

De opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week, die dit jaar in het teken staat van opgroeien zonder zorgen.

Cd’s die niet werden opgenomen in de achtergrondcollectie van de Antwerpse bibliotheken werden voor één euro per stuk te koop aangeboden.

Een unieke kans voor muziekliefhebbers om hun cd-collectie uit te breiden voor een prikje (één euro per cd) en tegelijk een goed doel te steunen.

Zij konden voor vijf euro een tijdslot reserveren om 10, 12, 14 en 16 uur. Wij gingen een kijkje nemen in cultuurhuis Arenberg.

Voor deze gelegenheid was BARLOKAL een hele dag geopend. Je kan er nog terecht tot 17.30 uur.

Het gebruik van de cd-collectie in de openbare bibliotheken is de voorbije jaren sterk gedaald.

Daarom beslisten de Antwerpse bibliotheken eerder al om het cd-aanbod af te bouwen. Je kan hierdoor geen cd’s meer uitkiezen in de bib zelf, wel hier

De bibliotheken kopen geen nieuwe cd’s meer aan maar selecteerden een groot aantal cd’s die ze behielden als achtergrondcollectie. Wil je een cd uitlenen? Dan kan je die online reserveren en naar jouw bib laten komen.

In het totaal werden vandaag 50 000 cd’s te koop aangeboden. 400 geïnteresseerden boekten een tijdsslot. De cd’s die niet verkocht worden gaan naar de gevangenis in de Begijnenstraat.

De Warmste Week is de solidariteitsactie van VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd in de week voor kerst, van 18 tot en met zondag 24 december. Dit jaar vlamt men voor het centrale thema ‘opgroeien zonder zorgen’.

Het ingezamelde geld gaat naar het DWW-Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat speciaal is opgericht om projecten te steunen die passen in het thema ‘opgroeien zonder zorgen’.

De Koning Boudewijnstichting heeft, als vaste partner van De Warmste Week, een onafhankelijke jury samengesteld die de projecten heeft gekozen die gesteund worden.

Op het dak van Het Warmste Huis aan ’t Zand in Brugge treden elke avond verschillende bekende artiesten op.

Zo zetten onder meer Clouseau, Pommelien Thijs en Zwangere Guy het plein in vonken en vuur. Ontdek hier de volledige line-up Alle concerten kan je gratis bijwonen.

Geraak je niet in Brugge? Dan kan je De Warmste Week non-stop volgen via Studio Brussel, MNM en VRT MAX, net als op Ketnet, VRT 1 en VRT CANVAS en op kanaal 903 van Telenet.

Sylvie MICHELE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten