• 17/06/2024

Antwerpse jonge ondernemer komt uit Malle, andere finalisten uit Antwerpen

ANTWERPEN – Gert Van Cauwenbergh (zie foto) van Fingo zal onze provincie op donderdag 20 mei vertegenwoordigen in de Vlaamse finale van de Jonge Ondernemer. Van Cauwenbergh werd winnaar van de Antwerpse voorronde.

De strijd werd gestreden door Eline De Munck (Odette Lunettes Antwerpen), Gert Van Cauwenbergh (Fingo Malle ), Dieter Vander Velpen (Dieter Vander Velpen Architects Antwerpen) en Maarten Van Gool (Fosbury and Sons Antwerpen) in een online show gepresenteerd door Joris Brys.

Dit jaar was er eveneens, en dit voor het eerst, een publieksprijs. Liesbeth Brouckaert, secretaris JCI Belgium: ‘Zo creëren we een betrokkenheid die we anders alleen via een liveshow zouden kunnen geven.’ De race voor de stem van het publiek werd ook, maar nipt, gewonnen door Gert Van Cauwenbergh.

De winnaar volgt Bart Van Acker (QbD) op als Antwerpse Jonge Ondernemer. Hij is de stuwende kracht achter familiebedrijf Fingo, een toonaangevende producent van zowel gewapende als voorgespannen betonweefsels. Het bedrijf werd opgestart in 1946 door Marcel en Gerard Van Cauwenbergh. Gert behoort tot de derde generatie.

Fingo breidde uit toen in 1980 Marc de algemene leiding overnam.  In 1993 werd gestart met de productie van gladde weefsels en in 2009 voorgespannen weefsels. Het bedrijf heeft vestigingen in Malle, Ham en Messelbroek.

Ook in deze speciale tijden gaat het goed met Fingo en is het orderboek goed gevuld. Er is in de voorbije maanden met een extra frisse blik naar rekrutering gekeken en zo werden diverse knelpuntberoepen ingevuld. Een creatieve manier om naar profielen te kijken, met het oog op een lange-termijn-samenwerking binnen het bedrijf werd hierbij gehanteerd.  Fingo staat – naar eigen zeggen – voor samenwerken, innoveren en duurzaamheid.

Een andere kandidaat was Dieter Vander Velpen. Zijn architectuurbureau op het Regine Beerplein is gespecialiseerd in high-end residentiële projecten, met occasioneel een uitzondering voor speciale kantoor- of horecaprojecten.  Vrouw in het gezelschap was Eline De Munck van Odette Lunettes, gevestigd aan de Meir. Zij is graag rolmodel als het over vrouwelijk ondernemen gaat. Met haar brillenmerk geeft zij ons een andere kijk op de wereld.  Als laatste in de rij streed Maarten Van Gool, CEO van Fosbury & Sons, gelegen aan de Mechelsesteenweg, mee voor de award. Samen met Stijn Geeraerts creëert hij een humane werkplek voor medewerkers van zowel grote als kleine bedrijven.

JCI Vlaanderen is de regionale vereniging van lokale JCI-afdelingen binnen het grotere geheel van Junior Chamber International. Binnen de provincie Antwerpen hebben ze een afdeling in Antwerpen, Lier en Mechelen. Brouckaert: ‘700 geëngageerde leden zetten zich jaarlijks in om zichzelf, hun omgeving en hun business te verbeteren door leiderschap te tonen in het organiseren van ondernemende netwerkevents, interessante vormingen en uitdagende projecten. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op https://jci.vlaanderen.’ (EM / Foto LinkedIn)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten