• 24/06/2024

Antwerpse comedians steken je een hart onder de riem

ANTWERPEN – Een aantal comedians wil de Antwerpenaars motiveren om te blijven volhouden. Dat doen ze, geheel tegen hun natuur in, op een serieuze manier onder de noemer ‘Efkes serieus’ want de situatie is niet om mee te lachen.

 Vanaf vandaag zijn er filmpjes te zien waarin comedians Alex Agnew (zie foto), Kamal Kharmach, Soe Nsuki, William Boeva en Arbi El Ayachi de Antwerpenaars oproepen om te blijven volhouden en de maatregelen te blijven volgen. Vanuit de optiek dat lachen gezond is voor geest en lichaam, brengen ze deze boodschap uiteraard met de nodige humor.

Zo bootst Alex Agnew het geluid van 2020 na en toont Soe Nsuki enkele moves. Maar de kern van de boodschap is serieus.  ‘Het coronavirus is niet weg, en is niet om mee te lachen. Je moet je houden aan de maatregelen, voor jezelf, voor je grootouders… Antwerpen, hou vol en hou je aan de maatregelen, dan komen we er samen wel uit.’

Je kan de filmpjes bekijken op https://www.facebook.com/stad.antwerpen/posts/10157509122541615, https://www.instagram.com/p/CG4hERNnWmV/?utm_source=ig_web_copy_link en  https://twitter.com/Stad_Antwerpen/status/1321391059184820224. De comedians en de stad Antwerpen roepen iedereen op om ‘efkes serieus’ te zijn en de filmpjes mee te verspreiden.

Het mandaat van de huidige stadsbouwmeester van Antwerpen Christian Rapp is gestart op 1 januari 2016 en loopt af op vrijdag 1 januari 2021. Deze samenwerking werd gunstig beoordeeld. Het mandaat wordt verlengd voor vijf  jaar.

De stadsbouwmeester adviseert het college van burgemeester en schepenen en ondersteunt de stedelijke diensten met het oog op maximale ruimtelijke kwaliteit. Dat gebeurt vanuit een onafhankelijke positie. De afgelopen vijf jaar heeft de stadsbouwmeester ingezet op belangrijke ruimtelijke projecten voor Antwerpen, zoals de Via Sinjoor, de ontwikkeling van Linkeroever en de overkapping van de Ring. De stad wil nu doorgaan op dit elan.

Annick De Ridder (N-VA), schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening: ‘Als stad hebben we een zeer gelukkige keuze gemaakt met deze stadsbouwmeester. Hij is zijn functienaam van stadsbouwmeester meer dan waard. Zijn rijke internationale expertise evenals zijn rol als praktiserend architect en hoogleraar aan de TU Eindhoven zijn een grote meerwaarde voor de stad.’

‘Hij deelt zijn kennis en inzichten op een bevlogen manier. De stadsbouwmeester levert erg goed werk op vlak van beleidsmatige voorbereiding maar bijvoorbeeld ook als het gaat over de klantvriendelijke begeleiding van grote ruimtelijke projecten. Ik ben ervan overtuigd dat we Antwerpen nog meer op de kaart zetten dankzij zijn expertise en ervaring. Het mandaat van de stadsbouwmeester wordt opnieuw verlengd voor een periode van vijf jaar.’

Christian Rapp, stadsbouwmeester Antwerpen: ‘Ik heb het genoegen gehad de afgelopen jaren aan de stadsontwikkeling van Antwerpen te mogen werken en ik ben zeer verheugd dat het vertrouwen wordt gegeven om dit verder te zetten. Ik kijk er naar uit om de toekomstige projecten langs de nieuwe Ringparken mee vorm te geven en verder te bouwen aan het Antwerpen van morgen.’ (EM / Foto Pinterest)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten