• 27/05/2024

Bart De Wever (N-VA) burgemeester

Antwerpse burgemeester en schepenen tappen de Bollekesfeesten op gang

ANTWERPEN – Stad Antwerpen organiseert ook dit jaar het traditionele Bollekesfeest en dit vanaf vandaag tot en met zondag, met een ijzersterke muzikale line-up en een heerlijk aanbod van eten en drinken.

Traditiegetrouw werd vanmiddag begonnen met het zomeraperitief en de officiële opening op de Grote Markt. Leden van het schepencollege tapten dan naar goede traditie de eerste Bollekes.

Heel wat bekende artiesten passeren op de Grote Markt tijdens het weekend. Vandaag beten Bram & Lennert de spits af tijdens het zomeraperitief. Mayorga, Maksim en Aaron Blommaert warmen hierna de massa op voor Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Vanavond sluit DJ F.R.A.N.K. af. Hij neemt je terug naar de geweldige jaren ‘90.

Morgennamiddag warmen Noonzy, Moody Mae en The Juliets jong en oud op, waarna Jaap Reesema iedereen laat meezingen met zijn meest recente hits, en Sylver het plein in vuur en vlam zet, om dan te knallen met Kwijt Trek System.

Zondag belooft voor elk wat wils, met Samson & Marie die het hart van jong en oud veroveren. Vervolgens zijn er optredens van Maxine en een verrassingsact, gevolgd door publiekslieveling Metejoor met als afsluiter zijn collega uit ‘Liefde voor muziek’: Günther Neefs met band.

Wie graag danst, is van harte welkom op het Steenplein. Ook de echte foodie kan hier ten volle genieten van de hippe foodtrucks. Op de Groenplaats kan men ook dit jaar terecht voor de traditionele streekproductenmarkt, in samenwerking met vzw Streekproducten, met op de achtergrond een gezellig streepje muziek. De volledige affiche vind je hier https://visit.antwerpen.be/activiteit/bollekesfeest-2023

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten