• 19/05/2024

Zondag 18/09/2022

Antwerpse binnenstad bruist van de activiteiten tijdens Antwerpen Shift

ANTWERPEN – Op zondag 17 september maakt stad Antwerpen haar centrum opnieuw autoluw, voor de 21ste editie van Antwerpen Shift. Auto’s maken op die dag plaats voor fietsers, voetgangers en andere slimme vervoersmiddelen. Bezoekers ontdekken er in een gezellige sfeer heel wat mobiliteitsmogelijkheden.

Die dag is de binnenstad opnieuw autoluw van 10 tot 18 uur. In het gebied tussen de Amsterdamstraat-Londenstraat, Leien, Kasteelpleinstraat-Kronenburgstraat-Scheldestraat en Scheldekaaien zullen die dag geen wagens welkom zijn, en ook de Scheldekaaien zelf zijn dan grotendeels autoluw.

Antwerpen Shift brengt een programma boordevol informatie, testparcours en interessante kortingen bij 29 mobiliteitsaanbieders.

Bovendien zijn er heel wat leuke en sportieve randactiviteiten, zoals skybikes op de Grote Markt, spelletjes en wedstrijden op de Groenplaats, Radio Ga Ga op het Steenplein, een tienduizendstappenwandeling in de binnenstad en een fietstocht langs groene plekjes in de stad.

Daarnaast kunnen bewoners die in de autoluwe zone wonen een rommelmarktstandje plaatsen voor hun eigen woning.

Slim naar Antwerpen beloont bezoekers die op een slimme manier naar de stad komen: te voet, met de fiets, deelmobiliteit, het openbaar vervoer, of vanaf een park-and-ride. Wie aan de stand op het Steenplein een selfie met zijn slim vervoersmiddel toont, ontvangt een exclusief cadeautje gesigneerd door de gloednieuwe ambassadeur van Slim naar Antwerpen, wielrenner Victor Campenaerts.

Maar dat is niet alles op zondag 17 september. Er valt nog heel wat meer te beleven in de binnenstad.

Na een afwezigheid van tien jaar trappelt ZuiderZinnen, het legendarische festival van het woord, om haar plaats in het literaire landschap weer op te nemen. Het festival biedt een podium aan bekend en aankomend talent op verschillende podia in het Antwerpse Zuid. Meer info hier

Het vrolijke kindertheaterfestival BRUIST palmt de Droogdokkensite en Stormkop in. Een bruisend feest met een hoek af, met concerten en theatervoorstellingen op bijzondere locaties. Voor iedereen van één tot 101. Er zijn gratis en betalende voorstellingen en ook een hapje en een drankje. Je kan de dag zelf langskomen, reserveren hoeft niet. Meer info hier

Ben je een fervente liefhebber van lokale kunst of ambachtelijk gemaakte producten? Breng dan een bezoekje aan Marktistiek op de Veemarkt. Meer info hier

In het Antwerpse stadspark stallen standhouders uit Antwerpen en daarbuiten hun schatten uit. Je vindt er zowel hippe kleren en curiosa als de betere antiek. Meer info hier  Verder is er nog de biomarkt op het Falconplein, de Vogelenmarkt aan Theaterplein, de antiekmarkt op de Sint-Jansvliet en de boekenmarkt op het De Coninckplein.

De binnenstad is tijdens Antwerpen Shift alleen toegankelijk voor openbaar vervoer, hulpdiensten en taxi’s. Bewoners kunnen het autoluwe gebied uitrijden, stapvoets en via de grote uitvalswegen. Ze mogen het autoluwe gebied alleen binnenrijden met een toegangsbewijs. Dat kan je hier aanvragen. Wees wel op tijd. (EM / Foto Frederik BEYENS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten