• 24/05/2024

Antwerps openluchtzwemseizoen start op zaterdag 18 mei

ANTWERPEN/DEURNE – Op zaterdag 18 mei openen de twee Antwerpse openluchtzwembaden opnieuw hun deuren. Tot midden september kunnen zwemliefhebbers elke dag terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor op en top waterpret. Twee weken later gaan ook de buitenbaden van Sportoase Groot Schijn open.

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever twee toplocaties in eigen beheer om te zwemmen in openlucht. Op zaterdag 18 mei trapt Sporting A het openluchtzwemseizoen officieel af en openen De Molen en Boekenberg weer maximaal de deuren. Zo zijn alle zwemmers er tot en met midden september alle dagen welkom voor een frisse duik onder de blote hemel.

In de groene omgeving van het Deurnse Boekenbergpark kunnen sportievelingen in alle rust genieten van de bijna 80 meter lange zwemvijver, nog steeds een van de grootste van Europa. Meer dan 22.000 planten zuiveren hem op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water zitten. Jonge zwemmers beleven waterpret op maat in het speelbad. Na de zwembeurt kunnen bezoekers nog terecht op de ligweide.

Ook dit jaar draagt de zwemvijver met trots het ‘Blue Flag’-label, omdat hij voldoet aan strenge criteria op het vlak van onder andere ecologische omgeving, veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid.

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is het openluchtzwembad De Molen dan weer helemaal klaar voor het zomerseizoen. In het grote 50-meterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en zeer aangename 28 graden. De allerkleinsten kunnen er naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Ook hier kunnen zwemmers op de grote grasweide terecht om na de zwembeurt even te zonnebaden. Het zwembad en de weide zijn net als alle andere Antwerpse sportaccommodaties rookvrij. Er is wel een afgebakende rookzone ter beschikking.

Bovenop de twee openluchtzwembaden in beheer van Sporting A kunnen Antwerpse openluchtzwemmers ook terecht in Sportoase Groot Schijn in Deurne, vanaf zaterdag 1 juni. Dan genieten bezoekers van het recreatiecomplex op het eerste dak van het gebouw van een heerlijk frisse duik in de twee buitenbaden.

Zwemvijver Boekenberg: Boekenbergpark, Van Baurscheitlaan, Deurne
Openingsuren – zie website
Gratis toegang – bij grote drukte wordt wel blokzwemmen ingevoerd en worden zwembeurten beperkt tot 15 minuten per bezoeker

Openluchtzwembad De Molen: Wandeldijk 40, Antwerpen-Linkeroever
Openingsuren en tarieven – zie website

Sportoase Groot Schijn: Ruggeveldlaan 188, Deurne
Openingsuren, tarieven en alle praktische info – zie website

Foto’s stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten