• 14/06/2024

Antwerpenaars niet op de afspraak bij de junioren, ook Yordi Corsus niet

LOKEREN – In alle categorieën die vandaag in actie kwamen, was er telkens één renner die als topfavoriet vertrok. Bij de junioren was dat een gouwgenoot: Yordi Corsus uit Wiekevorst, maar hij moest met pech uit de wedstrijd stappen. Beste Antwerpenaar werd Bram Sprangers uit Retie met een tiende plaats met een achterstand van meer dan vier minuten.

Het BK begon zowaar met een valse start voor de liefst 73 deelnemers. Uiteindelijk werden de renners de weg opgestuurd met een fluitsignaal. Wies Nuyens begon op kop. Corsus volgde in vijfde stelling. In de tweede ronde reed de man uit Wiekevorst in een kopgroep van vijf. Lang vertoefden ze niet elkaars gezelschap. Nu was het Viktor Vandenberghe (18) die de anderen in de steek liet.

Corsus ging met zijn ploegmaat Wies Nuyens in de achtervolging. De eerste drie renners in de koers rijden allemaal voor Starbikes – Bert Containers. Vrij vlug werd duidelijk dat er iets schortte met Corsus. In de tweede ronde volgde hij al op bijna één minuut. Hij had zelfs moeite om zijn fiets op zijn schouders te dragen. Hij verachterde meer en meer en gaf er uiteindelijk, geveld door een blessure, de brui aan. Aan de streep waren de verschillen tussen de nummers één, twee en drie alweer overduidelijk. Vandenberghe haalde het voor Nuyens, die eindigde op 1’17” en Van den Boer op 2’23”. Corsus was ontzettend ontgoocheld. ‘In de eerste ronde schoot er op de Mont Henri een kramp in mijn kuit. Ik kon bijna niet meer wandelen en kracht zetten op dat been.’ Het cynische is dat Corsus voor de start had aangegeven dat die Mont Henri de scherprechter zou worden.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten