• 18/07/2024

Antwerpen volgende maand gaststad voor manche van Geberit Beachtour

ANTWERPEN – Begin juni is Antwerpen gaststad voor een manche van de Geberit Beachtour. Dit tornooi zit in een ‘New Format’ volgens Dries Koekelkoren, voorzitter van de Belgische beachvolleybalfederatie.

Het is een format met vijf competities: Geberit Beach Tour (Pro met de top twaalfspelers),  Challenge met de volgende twaalf op de ranking, de Vlaamse seniorenbeachtour, divisie en provinciaal en de Vlaamse jeugdbeachtour.

De kalender strekt zich uit van  mei tot augustus, omvat negen manches en de finale vindt plaats in Brussel.

De organisatie is in handen van DBV Events, Interfreight Brabo Antwerp Volleybal Club en de stad Antwerpen. Gisteren werd de aftrap gegeven in het Havenhuis zelf met onder meer de aanwezigheid van Peter Wouters (N-VA), schepen voor Sport van de stad Antwerpen.

Interfreight Brabo speelt volleybal op hoog niveau in zaal en verschillende leden combineren het met beachvolleybal. Ze beschikken over twee topteams en twee beloftenteams. Antwerp4Volley is hun opleidingsproject voor de jeugd.

Vroeger kwam het beachvolleybal al naar Antwerpen op de Grote Markt en op de kaaien. Nu mikt men nog hoger door te spelen op een iconische plaats: juist voor het Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Men hoopt dat de Antwerpse editie een vaste waarde mag worden op de kalender en er wordt zelfs verder gekeken voor eventuele Europese wedstrijden.

Wim Versées van DBV Events gaf ook wat meer details over het tornooi dat plaatsvindt van donderdag 1 tot zondag 4 juni met de eerste twee dagen open trainingen, een interland Nederland-België tussen jeugdselecties en het B2B bedrijventornooi. De kwalificaties voor de Geberit Belgian beachtour worden afgewerkt op zaterdag 3 juni met de knockouts en finales op zondag op 4 juni.

Op het Zaha Hadidplein komt een zandmassa van 750 ton  ( 500 kubieke meter) met gebaggerd zand uit de Noordzee, dat toekomt op woensdag 31 mei. Verder drie velden en een centercourt onder de punt van het Havenhuis, met errond een arena, terras, vipruimte en een tribune. Het spelersdorp komt achter het Havenhuis. De toegang is gratis en er is een foodtruck market.  Men rekent op een 6 000 toeschouwers.

Eleven Sports is mediapartner en zal highlights tonen. Kracht, techniek en tactiek zijn het motto voor dit tornooi.

Gust CHARRIN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten