• 18/07/2024

Antwerpen neemt maatregelen voor Allerheiligen en Ringdagen digitaal

ANTWERPEN – Tijdens het allerheiligenweekend bezoeken duizenden mensen een van de vijftien begraafplaatsen in de stad Antwerpen. Om ervoor te zorgen dat de bezoeken op een veilige en serene manier verlopen, geldt er een mondmaskerplicht op elke begraafplaats. Aan de toegangen zijn handgels voorzien. Ook wordt de bezoekers gevraagd om voldoende afstand te bewaren tegenover de andere bezoekers en de medewerkers van de begraafplaatsen.

Morgen en overmorgen is geen autoverkeer toegestaan op de begraafplaatsen. Op het Schoonselhof zijn dat weekend elektrische shuttles voorzien aan de hoofdingangen. Minder mobiele bezoekers kunnen zo worden vervoerd op het domein.

Op het einde van elk jaar verstrijkt de termijn van een aantal rustplaatsen. Voor kosteloze rustplaatsen is dat na tien jaar en voor de betalende is dat meestal na 25 jaar. Nabestaanden worden niet persoonlijk verwittigd over het einde van deze termijnen. Wel zijn er aankondigingen aan de rustplaatsen en in de informatiekasten aan de ingangen. Bezoekers die meer informatie wensen over de hernieuwing of de duurtijd van rustplaatsen nemen het best telefonisch contact op met de Dienst Begraafplaatsen. Dat kan elke werkdag van 8 tot 16 uur en tijdens het allerheiligenweekend zelf van 9 tot 16 uur. Voor de begraafplaatsen in de districten Hoboken, Wilrijk en Berchem is dit op het nummer 03 740 36 40. Voor de begraafplaatsen in Borgerhout, Deurne, Merksem, Ekeren, Berendrecht en Zandvliet is dit het nummer 03 292 96 20. De einde termijnen van rustplaatsen kunnen ook online worden geraadpleegd.

Maandag starten de online Ringdagen voor de zeven Ringparken. De stad en partners nodigen alle Antwerpenaars uit om daarop de toekomst van hun buurt te ontdekken. Want niet alleen experten en ontwerpers geven de nieuwe parken vorm, elke Antwerpenaar kan zijn steentje bijdragen. Omwille van de coronamaatregelen vinden de infomomenten online plaats; inschrijven kan vanaf nu via www.degroteverbinding.be;

De sessies zijn als volgt gepland: doorlopend tot eind november: bekijk de presentatie, ontdek de plannen voor Ringpark Groenendaal en geef mee aan waar jij van droomt voor dit park; woensdag 4 november om 19 uur: Ringpark West, laatste stand van zaken; donderdag 12 november om 19 uur: Ringpark Het Schijn, voorstelling ontwerpteam; dinsdag 17 november om 20 uur: Ringpark Lobroekdok, voorstelling ontwerpteam; woensdag 18 november om 20 uur: Ringpark Noordkasteel, voorstelling ontwerpteam en dinsdag 24 november om 19 uur: Ringpark Zuid, startnota GRUP.

De volledige startnota kan je vanaf dinsdag 10 november online raadplegen. Voor wie niet live kan volgen op bovenstaande momenten zijn alle sessies achteraf te herbekijken.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA): ‘Met ‘De Grote Verbinding’ bouwt Antwerpen aan zijn internationale reputatie als stad waar het goed is om te wonen, te werken, te ondernemen en op bezoek te komen.’

‘De Oosterweelverbinding maakt de Ring rond en de overkapping stuurt de auto’s onder de grond. Zo wordt gezorgd voor een betere mobiliteit voor stad en haven, meer groen en schonere lucht, en worden bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring verbonden.’

‘De Vlaamse overheid, de stad, de haven, de burgerbewegingen en Lantis hebben samen met de intendant voor de Oosterweelverbinding de plannen vormgegeven. Tijdens de uitvoering wordt zoveel mogelijk lokaal talent aan het werk gezet.’ (EM / Foto Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten