• 24/05/2024

Antwerpen lanceert nieuwe editie van Smaakmeesters Deluxe

 

ANTWERPEN – De stad Antwerpen stelde vandaag het nieuwe project ‘Smaakmeesters Deluxe’ voor. Koen Kennis (schepen voor middenstand en toerisme – N-VA) en gastheer Viki Geunes (Zilte) lichtten het geheel toe.

Van 12 februari tot en met 3 maart 2024 vindt een nieuwe editie van Smaakmeesters Deluxe plaats, een culinair event van stad Antwerpen in een verfijnd jasje. 44 Antwerpse gastronomische restaurants laten fijnproevers drie weken lang genieten van een meesterlijke lunch in vijf prijscategorieën. Een unieke gelegenheid voor iedereen om een totaalervaring te beleven in een restaurant met erkenning van Michelin en/of Gault&Millau. Dit smakelijke event komt er naar aanleiding van de uitreiking van de Michelinsterren die Antwerpen zal hosten op 26 februari.

Stad Antwerpen is trots op haar gastronomische potentieel. Ze wil haar culinaire top in de kijker zetten in het kader van Michelin Star Revelation dat op 26 februari zal plaatsvinden. Daarom lanceert de stad een nieuwe Deluxe-editie van Smaakmeesters in samenwerking met Mediahuis en Zenchef: iedereen kan een lunch boeken in vijf prijscategorieën in 44 gastronomische zaken. Deze restaurants – met een erkenning van Michelin en/of een toekenning van 13 koksmutsen of meer van Gault&Millau – openen van 12 februari tot en met 3 maart hun deuren voor iedereen die een unieke lunchervaring wil beleven. Er zijn lunches te reserveren aan 50 euro, 80 euro, 120 euro, 150 euro en 190 euro. De lunches in de hoogste prijscategorie zijn alleen te reserveren in tweesterrenrestaurant Hertog Jan en driesterrenrestaurant Zilte.

De volgende 44 Antwerpse restaurants nemen deel aan Smaakmeesters Deluxe: In de balans – Invincible – Jerom – Camionette – Arrikiiati – The London – The Butcher’s Son – DOJO –Bien Soigné – Fine Fleur – Decan – L’Amitié – Essenz – Vis van A – Zilte – Nathan – Hertog Jan – Untitled. – Misera – Franq – Het Gebaar – Pazzo – Graanmarkt 13 – Les Années Folles – Stable – Nage – Le Pristine – Blueness Antwerp – Cuichine – Soixante – Glou Glou – Bistrot De Pottenbrug – Bar Bulot – Minerva – August – Glass – Nebo – Dôme sur Mer – Dôme – Matty – Bún Bar – Veranda – Materia – Mey.

Schepen voor middenstand en toerisme Koen Kennis (N-VA): ‘Elke editie is bijzonder, maar deze editie van Smaakmeesters Deluxe is dat nog veel meer. 44 van onze topadressen laten zich inspireren door de komst van de Michelin Awards naar Antwerpen om hun gasten extra te verwennen. Daar zitten gevestigde namen tussen, maar net zo goed nieuwkomers. Samen zetten zijn hun schouders onder een drie weken durend culinair festival dat Antwerpen in de gastronomische wereld zal doen schitteren.’ 

Viki Geunes voegt er graag aan toe: ‘ … een mooie gelegenheid om er een familiaal gebeuren van te maken …’ 

Een lunch van Smaakmeesters Deluxe reserveren kan via smaakmeestersdeluxe.be.

Smaakmeesters zal bovendien opnieuw plaatsvinden in het najaar. Tijdens dit culinaire festival van stad Antwerpen biedt de horeca in de binnenstad proevertjes aan en staan streekproducten in de kijker.

Ivo VAN DE KORPUT

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten