• 24/07/2024

Antwerpen krijgt zes nieuwe Velo-stations, dieren extra verwend in de Zoo

ANTWERPEN – Velo Antwerpen gaat het aantal fietsstations uitbreiden. Er komen zes nieuwe stations met in totaal 198 extra plaatsen bij. De uitbreiding gebeurt in/aan de Offerandestraat, op de toekomstige vernieuwde Slachthuissite, Quellinstraat, station Antwerpen-Zuid en de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid. Ze start dit najaar en eindigt in 2024. Als deel van deze uitbreiding komen er nog 100 nieuwe Velo’s bij.

Uit een analyse blijkt dat de meest gebruikte Velo-stations langs de as van het treinstation Antwerpen-Centraal naar de Groenplaats liggen. Daarom komt er extra station bij in de Quellinstraat (21 plaatsen in het najaar).

De druk bezochte winkelstraat Offerandestraat krijgt, eveneens in het najaar, een nieuw station met 33 plaatsen. Het treinstation Antwerpen-Zuid krijgt een extra station met 36 plaatsen in het begin van 2023.

Om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen aan de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid komen er twee nieuwe stations bij Nieuw Zuid 1 (begin 2023) en Nieuw Zuid 2 (in 2024), telkens met 36 plaatsen.

Ten slotte komt er een nieuw station op de Slachthuissite. Zo speelt de stad in op de geplande heraanleg. De Slachthuissite wordt vanaf midden 2023 opgewaardeerd met onder meer een nieuwe woonblok en campus. Op dat ogenblik komt ook het Velostation er.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Velo is wereldwijd één van de meest intensief gebruikte deelsystemen, en niet meer weg te denken uit Antwerpen. Iedere Antwerpenaar of bezoeker van de stad moet een Velo kunnen gebruiken op het moment dat hij of zij dat wil. Antwerpen is een echte fietsstad en de Velo-rijders zijn onze ambassadeurs.’

‘Bij mooi weer maken ze dagelijks meer dan 20 000 ritjes. En daarom blijven we investeren in de kwaliteit én de kwantiteit van Velo.’ Momenteel is de wachtlijst voor jaarkaarten volledig weggewerkt. Iedereen die een jaarkaart, dag- of weekpas wil, kan die kopen via www.velo-antwerpen.be.

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er bijna drie miljoen ritten gemaakt. Velo heeft momenteel 56 000 jaarabonnees, 4 200 fietsen en 305 stations. Het dagrecord staat op 25 057 ritten. Dat was op vrijdag 13 mei. Het was de dertiende keer in de geschiedenis van Velo dat de kaap van de 2 .000 ritten overschreden werd. De vorige keer gebeurde dat op 25 oktober 2019, voor de pandemie.

De temperatuur stijgt en dat voelen de dieren ook. Daarom doen de verzorgers in ZOO Antwerpen extra veel moeite om ze wat verfrissing te bezorgen. En wat helpt er nu beter om deze tropische temperaturen door te komen, dan een ijsje?

In dat ijsje hebben de verzorgers allerlei lekkers verstopt. Het zorgt dus voor verfrissing én houdt de dieren bezig. Door deze vorm van verrijking of enrichment kunnen de dieren hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Dat is in eerste instantie goed voor de dieren en bijzonder fijn om te zien. (EM / Foto KMDA)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten