• 17/06/2024

Antwerp Symphony Orchestra bewerkt ‘We zullen doorgaan’ van Shaffy

ANTWERPEN – Tijdens de tweede stilstand van het culturele leven maakte het Antwerp Symphony Orchestra een video-opname van Ramses Shaffy’s bekende hit ‘We zullen doorgaan’, in een arrangement voor symfonisch orkest.

Met deze boodschap wil het orkest de werknemers uit de essentiële sectoren en zijn collega’s en vrienden uit de cultuursector een hart onder de riem steken. De opname is beschikbaar op de verschillende sociale mediakanalen van het orkest.

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de vermaarde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis.

Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent Elim Chan en eredirigent Philippe Herreweghe en brengt concerten op de grootste podia in binnen- en buitenland.

Het Antwerp Symphony Orchestra, één van de zeven erkende Vlaamse Kunstinstellingen, organiseerde in 2019 circa 444 concerten en evenementen in binnen- en buitenland en bereikte daarmee meer dan 113 000 mensen.

In het voorjaar van 2020 werd het lied ‘We zullen doorgaan’ een onofficiële hymne tijdens de eerste lockdown, waarbij vele artiesten een soloversie brachten van bij hen thuis. Intussen zitten we in de tweede golf en zijn de concertzalen gesloten – maar orkesten mogen wel repeteren mits inachtname van alle veiligheidsmaatregelen.

Daarom liet het Antwerp Symphony Orchestra nu een symfonisch arrangement voor 43 musici schrijven. Dat is ongeveer de helft van het normale aantal musici bij de concerten van het orkest in zijn thuisbasis, de Koningin Elisabethzaal.

Met dit nummer wil Antwerp Symphony de werknemers uit de essentiële sectoren een hart onder de riem steken, in het bijzonder de helden van de zorg, en ook zijn collega’s en vrienden uit de cultuursector, die sterk geraakt worden door de impact van de pandemie.

De nieuwe Koningin Elisabethzaal maakte het mogelijk om alle nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van het orkest.

Voor deze opname, en de concerten die het Antwerp Symphony Orchestra gaf in deze bijzondere periode, werd de podiumoppervlakte aanzienlijk uitgebreid door de beweegbare koortribune naar achter te schuiven.

Deze maatregelen laten het orkest toe om te spelen met een symfonische bezetting tot 60 muzikanten, verdeeld over strijkers, blazers en slagwerkers die allemaal voldoende afstand van elkaar kunnen bewaren, en toch samen kunnen spelen.

Joost Maegerman, intendant van  het Antwerp Symphony Orchestra: ‘We weten niet hoe lang deze situatie zal aanhouden, maar we zijn overtuigd dat we onze energie en dynamiek niet zullen verliezen. We willen sowieso samen blijven spelen en ook de band met ons trouw publiek behouden.’

Je kan het filmpje bekijken op https://www.facebook.com/watch/?v=1284310835267440, https://www.youtube.com/watch?v=oZ4lRy0BpgQ&ab_channel=AntwerpSymphonyOrchestra en https://www.instagram.com/tv/CHp0XjqguAt/?utm_source=ig_web_copy_link. (EM / Foto Antwerp Symphony Orchestra)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten