• 17/07/2024

Antwerp feest verder tijdens Pro League Awards: Van Bommel beste trainer, Vermeeren grootste belofte

SCHAARBEEK –  Zelden zo’n geklungel gezien als tijdens de uitreiking van de Pro League Awards. De ‘show’ begon met een kwartier vertraging. Het Nieuwsblad, media-partner, hoefde zich blijkbaar niks aan te trekken van het embargo dat de andere journalisten wel moesten respecteren. Nadat we onze collega’s hierop  attent maakten werd de info gewist.

Tenslotte was het gebeuren haast volledig in het Engels en werd het aaneengepraat door een hopeloze kerel luisterend naar de naam Average Rob. De avond was een regelrechte schande en nogmaals een bewijs dat de Pro League een bijeenraapsel is van amateurs.

Het is een echte feestdag geworden voor Antwerp. Nadat ze uitgebreid gehuldigd werden op stads- en districtshuis ging een delegatie van de spelers ’s avonds in de Event Lounge in Schaarbeek opnieuw met enkele prestigieuze prijzen aan de haal. Mark Van Bommel werd trainer van het jaar, Arthur Vermeeren belofte van het seizoen. Hij was wel aanwezig. ‘Ik kon niet beter aan mijn carrière als profvoetballer beginnen. Ik pak meteen de dubbel. Beter kan niet.’

De hoofdprijs, de speler van het jaar was voor Mike Trésor van Racing Genk. Hij is 24 en deelde ook 24 assists uit. In de eindrangschikking haalde hij het met ruime voorsprong op de Union-spelers Teddy Teuma en Victor Boniface. Toby Alderweireld werd vierde, Antwerp-doelman Jean Butez zesde, Vincent Janssen zevende. Maxim De Cuyper van Westerlo eindigde nog net in de top tien.

De Cuyper eindigde tweede in de strijd voor belofte van het jaar. Arthur Vermeeren van Antwerp won. Hij speelde zich onder meer in de kijker in de play-offwedstrijd tegen Club Brugge. Willan Pacho van Antwerp werd vijfde, ploegmaat Michel Balikwisha achtste.

Mark van Bommel pakte na de titel en de beker nu ook de trofee van speler van het jaar met geringe voorsprong op Karel Geraerts van Union. De andere coaches volgden op een respectabele achterstand. Wouter Vrancken (Genk) werd derde. Steven Defour van KV Mechelen eindigde op de tiende plek. Faris Haroun nam de trofee, namens zijn coach, in ontvangst.

Het moment van het jaar was het eerbetoon aan Miguel Van Damme, de doelman van Cercle Brugge, die op 29 maart overleed. Het veld van OHL Leuven werd door de Pro League-spelers voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot beste terrein voor het veld van Antwerp en dat van Club Brugge. Het terrein van Westerlo kwam nog net in de top tien voor.

Thierno Barry (Beveren) was met een straat voorsprong de beste voetballer uit de Challenger Pro League. Ryan Sanusi van Beerschot werd zesde, teamgenoot Thibaud Verlinden achtste. Als beste ‘Community-project’ kwam een actie van Union uit de bus rond menstruatiearmoede.

Het mooiste doelpunt ooit kwam op naam van Wesley Sonck en dateert uit de tijd dat hij bij Lierse speelde. Hij scoorde toen tegen zijn ex-club Racing Genk met een omhaal in de sneeuw. Een treffer van Julien Vercauteren van Westerlo kreeg plek negen toegewezen. Romeo Vermant (Club NXT) tekende voor de mooiste treffer van dit seizoen. Jonathon Lardot werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter. Al de andere referees kwamen niet in het stuk voor. Lore Jacobs, de aanvalster van Anderlecht, mag zich de speelster van het jaar noemen. Tussendoor overhandigde Pro League-CEO een nieuwe trofee aan Antwerp. De vorige sneuvelde gisteren voor de helft  in het feestgedruis.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten