• 21/06/2024

2021 World Championship Oman 17 November, 2021 ©Sailing Energy / Oman Sail

Anouk Geurts uit Schoten wordt zevende op WK49er FX in Omman

SCHOTEN – Het Wereldkampioenschap 49er FX eindigde vandaag in Mussanah, een badstad in Oman. Ons land werd hier vertegenwoordigd door Isaura Maenhaut uit Merelbeke en Anouk Geurts uit Schoten.

Zij namen het afgelopen week op tegen 21 andere teams uit zestien verschillende landen. Na zes wedstrijddagen sloten Isaura en Anouk vandaag hun WK af op een knappe zevende plaats. .

Voor het eerst in de geschiedenis vond het WK 49erFX plaats in Azië. Gaststad Mussanah is momenteel de hotspot voor verschillende Wereldkampioenschappen zeilen.

Samen met het WK 49erFX werd er de afgelopen week ook het WK 49er en het WK Nacra 17 gehouden.  In deze klassen waren er geen Belgische deelnames.

Tijdens het WK zeilden Isaura en Anouk in totaal vijftien races én ook de medaillewedstrijd. Op de eerste dag eindigden ze nog op de vierde plaats, maar het duo wisten zich naar een achtste  plaats te zeilen op dag vijf.

Op de derde dag werden ze tijdens hun negende race gediskwalificeerd door een te vroege start.

Deze score viel als hoogste score weg. Door vijfmaal binnen de top-vijf te finishen lieten onze landgenoten zich ook vooraan de wedstrijd opmerken.

Op de zesde en laatste dag van het WK stond er nog één race gepland voor de ganse vloot, waarna de medaillerace werd gezeild door de top-tien van het klassement.

Met een zesde plaats in hun vijftiende race wisten Isaura en Anouk zich te kwalificeren voor de medaillerace en klommen zo ook naar zevende plaats in de tussenstand.

Na een sterke start in hun afsluitende koers kwamen Isaura en Anouk uiteindelijk als zesde over de finish, waarmee ze hun WK op een knappe zevende plaats eindigen.

Na winst op het Europees Kampioenschap in september, won het Nederlandse team ‘van Aanholt-Ruyter’ nu ook het Wereldkampioenschap 49erFX.

De zilveren medaille ging naar het Noorse team en de Braziliaanse winnaars van Tokyo2020 gingen met het brons naar huis.

Voor Isaura en Anouk is dit een mooie progressie na hun viertiende plaats op de Olympische Spelen in Tokio en een 31ste plek op het Wereldkampioenschap in 2020.

Later deze maand zeilt ook Emma Plasschaert uit Oostende haar WK in Mussanah. Het WK ILCA Radial Women gaat van start op maandag  29 november.  (EM / Foto WWSV)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten