• 23/02/2024

Annick De Ridder: ‘Eilandje krijgt er een mooi, verbindend en groen plekje bij’

ANTWERPEN – Het Antwerps college keurde het definitief ontwerp goed voor de herinrichting van het openbaar domein rond de fietshelling aan de Parkbrug, aan de kant van het Eilandje.

Het ontwerp van Tractebel voorziet er groenvakken, zitmeubilair en verlichting. Als alles vlot verloopt, start AG Vespa met de heraanleg in het najaar van 2023. Zo geeft de stad een kale, verharde plek een mooie en functionele make-over.

Het gebied rond de fietshelling aan de Parkbrug bevindt zich aan de zijde van het Eilandje en bestaat vandaag voornamelijk uit verharding .

Sinds de opening van de Parkbrug en de bijhorende fietshelling neemt het gebruik van dat gebied door fietsers en voetgangers toe.

Om de doorstroming er te vrijwaren en de zone conflictvrij te maken, is er een ontwerp uitgewerkt voor de heraanleg van het openbaar domein. Het ontwerp bestaat uit groenvakken, zitmeubilair en verlichting:

De groenvakken bestaan uit bomen, diverse grassoorten en planten die voor extra kleur zullen zorgen.

De planten en bomen zullen via een waterbevloeiingssysteem onderhouden worden. De verlichting in het ontwerp bestaat zowel uit spots tegen de onderzijde van de fietshelling als uit lantaarnpalen in de groenvakken.

Er komen ook zitplaatsen in wit staal (zelfde materialen als de fietshelling) en hout rond de groenvakken.

De verharding op de begane grond bestaat uit vlakke kasseistenen die voor voldoende grip zorgen als fietsers de fietshelling afrijden. De heraanleg zal starten in het najaar van 2023.

Annick De Ridder (N-VA), schepen voor stadsontwikkeling: ‘Het Eilandje kreeg er recent een knappe fietshelling aan de Parkbrug bij en met de goedkeuring van het definitief ontwerp kunnen we het openbaar domein errond een stevige, gezellige en groene make-over geven.’

‘Groenvakken met diverse grassoorten, planten en esdoorns, inclusief ingenieus waterbevloeiingssysteem, geven uiting aan de vergroening en verblauwing die we als stad nastreven.’

‘Sfeerverlichting en leuk zitmeubilair vervolledigen het plaatje. Het Eilandje verliest zo kale verharde ruimte en krijgt er een mooi, verbindend en groen plekje bij.’ (EM / Simulatie Tractebel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten