• 15/04/2024

Annelies Verlinden brengt verkeersveiligheid onder aandacht bij start schooljaar

SCHOTEN – Annelies Verlinden (CD&V), minister van binnenlandse zaken, maakt van de start van het schooljaar gebruik om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen.


Daarom bracht ze vanochtend een bezoek aan Basisschool Bloemendaal in haar woonplaats Schoten, waar zij met enkele leerlingen uit het zesde leerjaar een fietstocht hield van de school naar het nabijgelegen politiecommissariaat.

Tijdens deze korte tocht werden ze begeleid door enkele leden van de fietsbrigade én door Lierse momfluencer, auteur van kinderboeken en ervaringsdeskundige Hanne Luyten, die zelf een fietsongeval heeft gehad en naar aanleiding daarvan het gebruik van de fietshelm mee promoot.

Aan het politiecommissariaat gaf korpschef Jack Vissers duiding bij de lokale initiatieven rond verkeerseducatie, het Superfietsers-brevet en de Superfietsers-fietsroute die in Schoten wordt georganiseerd.

De minister deed er samen met Hanne Luyten opnieuw een oproep om de fietshelm te normaliseren, zoals ze voor de zomer al deed met Tom Waes, met wie ze de #helmhelden lanceerde. 

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten