• 19/06/2024

Andy Murray komt niet naar European Open, Bemelmans/Blockx morgen in dubbel

MERKSEM – Ruben Bemelmans (zie foto) heeft vandaag net niet voor een stunt gezorgd in zijn eerste wedstrijd op de European Open. Bemelmans verloor in drie sets van de Fransman Geoffrey Blancaneaux (ATP-147).

Dit was zijn laatste match in het enkelspel in zijn loopbaan. De andere Belgen, Yannick Mertens en Alexander Blockx verkochten hun vel duur, maar konden hun partij niet winnend afsluiten.

Vanavond werd ook bekend dat Andy Murray niet zal deelnemen aan de European Open. Meer info is er voorlopig niet.

Voor Ruben Bemelmans was de European Open zijn allerlaatste tornooi. Hij treedt zowel in het enkelspel als het dubbelspel aan. Vanavond werd het echter zijn eindstation in het enkelspel.

De 24-jarige Fransman Geoffrey Blancaneaux, zijn dubbelpartner, won in drie sets. In de eerste set kon Bemelmans meteen uitlopen tot 1-4, maar Blancaneaux knokte zich terug tot een gelijke stand. Bemelmans legde al zijn ervaring in de schaal en won de eerste set met 4-6.

In de tweede set nam de Fransman het voortouw. Hij liep al snel uit tot 3-1 en het werd uiteindelijk 6-3. In de beslissende set werd het 1-2 in het voordeel van de afscheidnemende Bemelmans, maar Blancaneaux nam over en klom op voorsprong: 4-2. Bemelmans knokte nog terug tot 4-3, maar Blancaneaux trok het laken definitief naar zich toe met 6-3.

Ook Yannick Mertens (ATP-840) kon zich niet plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Hij ging in drie sets strijdend ten onder tegen de 22-jarige Nederlander Jesper De Jong (ATP-225). Mertens verloor de eerste set met 3-6. In de tweede set draaide hij de rollen om: 6-3. Maar de ervaren Belg stoomde niet door. In de beslissende set werd het 6-1.

Ook Alexander Blockx (17), die studeert aan de Wilrijkse Topsportschool, kon zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Het Belgische talent verloor in twee sets van de twintigjarige Dominic Stricker (ATP-139). Blockx, die de kwartfinale bij de junioren op de US Open bereikte, liet vlagen van zijn klasse zien.

Stricker ging meteen door de opslag van de jonge Belg. Blockx knokte terug, maar moest toch de eerste set aan de Zwitser laten met 6-4. In de tweede set hielden beide jonkies gelijke tred, maar na zes breakpunten ging Stricker door de opslag van Blockx bij een 3-3 stand. De Zwitser maakte het af met 6-4.

Morgen wordt het kwalificatietornooi verdergezet vanaf 12 uur, zonder Belgen dus. In de late namiddag (niet voor 17.30 uur) spelen Bemelmans-Blockx op terrein één tegen de Monegask Hugo Nys en de Pool Jan Zielinski.

Op het center court kan je vanaf 15.30 uur achtereenvolgens kijken naar Draper-Brooksby, Evans-Griekspoor en Wawrinka-Gasquet. (EM / Foto Belga)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten