• 19/05/2024

Amadys bouwt ultramodern magazijn met een oppervlakte van 12 000 vierkante meter  

RIJKEVORSEL – Vanochtend zette Amadys uit Antwerpen, een toonaangevende system integrator, de eerste spade in de grond voor de bouw van een ultramodern magazijn met een indrukwekkende oppervlakte van 12 000 vierkante meter.

Dit magazijn in Rijkevorsel zal dienen als het kloppend hart van een ambitieus project dat de snelheid en betrouwbaarheid van breedbandinternet voor miljoenen huishoudens in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zal verbeteren.

Amadys zal jaarlijks minstens 1 000 betonnen glasvezelhuisjes produceren in dit hypermoderne magazijn.

Deze huisjes, bekend als Point of Presences of kortweg PoPs, fungeren als cruciale startpunten voor het Fiber to the Home netwerk, waarmee glasvezel rechtstreeks tot in woningen en bedrijfsgebouwen wordt gebracht.

Eén PoP sluit zo’n 3 500 huishoudens op het netwerk aan, wat betekent dat dankzij dit prestigieus project jaarlijks meer dan 3,5 miljoen gezinnen genieten van het snelst beschikbare internet.

Het magazijn in Rijkevorsel komt er voornamelijk met het oog op een snellere en efficiëntere productie van de glasvezelhuisjes.

Verder zal dit exclusieve project fungeren als een Research & Development center waar verschillende tests zullen worden uitgevoerd, variërend van akoestische en elektrische testen tot thermische analyses, met als doel voortdurende optimalisatie van de PoPs te bewerkstelligen.

Daarnaast beschikt het gebouw over tal van ecologische technieken, waardoor ook de uitstoot van het gebouw en de productie van de PoPs aanzienlijk lager zal liggen.

Philippe Wilderjans, Vice President Telecom Belgium bij Amadys: ‘De plannen voor het nieuwe magazijn bevatten heel wat technologisch hoogstaande voorzieningen om een efficiëntere manier van werken en een snellere oplevering naar onze klanten toe te garanderen.’

‘Zo beschikt dit gebouw bijvoorbeeld over vijf laadbruggen, waardoor we de PoPs sneller en efficiënter kunnen verplaatsen en afwerken.’

‘Verder zal ook het geïntegreerde research en development center de processen en kwaliteit rondom de PoPs ongetwijfeld ten goede komen.’

De officiële opening van dit state-of-the-art gebouw is gepland voor mei 2024. Amadys verwacht ongeveer 70 nieuwe technische banen te creëren op deze locatie, met het vooruitzicht op indirecte werkgelegenheidskansen dankzij de groeiende glasvezeluitrol in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Amadys is een toonaangevend bedrijf in het leveren van passieve apparatuur voor de telecom- en energiesector.

Het bedrijf heeft een sterke lokale aanwezigheid in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije en vertegenwoordigt een jaaromzet van meer dan 450 miljoen euro.

Amadys maakt sinds vorige maand deel uit van Netceed. De synergieën van een gecombineerd Netceed, Amadys en BTV Multimedia Group zijn bedoeld om een sterke positie te creëren in heel Europa, met een superieure expertise in globaal supply chain beheer en telecomtechnologieën. (EM / Foto Amadys)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten