• 27/05/2024

Alzheimerdag in Lier, nieuwe culinaire wandeling, Cycling Dinner eindigt bijna

LIER – Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. In Lier wou men deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dementie is een groeiend gezondheidsprobleem dat niet alleen diegene treft die eraan lijden, maar ook hun naasten en professionele zorgverleners.

Annemie Goris (N-VA): ‘De cijfers liegen er niet om: in 2020 werden in Lier al 703 personen met dementie geteld, en tegen 2040 wordt een stijging van meer dan 54,91 procent verwacht, wat zou resulteren in 1 089 mensen met dementie in onze stad. Dit benadrukt het belang van bewustwording, ondersteuning en onderzoek op dit gebied.’

Om aandacht te vragen voor dit thema en de inspanningen van Lierse organisaties te erkennen, vond er vanmiddag een publieksevent plaats in Zaal Colibrant.

Men kon er genieten van  contactkoor WZC Paradijs (nostalgische klanken van oude liedjes op de tonen van de Lierse beiaard), een tentoonstelling van kunstwerken (bewoners van het WZC Sint- Jozef toonden hun creatieve talenten), een literair Intermezzo (met fragmenten uit het boekje ‘Hedde Tijd’ van Gretel Van den Broek), een muffinverkoop ten voordele van  stichting Alzheimeronderzoek en infostanden waar diverse Lierse Initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten zich voorstelden.

Op vrijdag 6 oktober gaat een nieuwe culinaire wandeling van Visit Lier van start onder de naam ‘Lekker op stap’. Hiermee biedt de toeristische dienst een extra activiteit aan in het herfst- en winterseizoen.

De wandeltocht van dertien kilometer gaat vanuit Lier-centrum via natuurgebied Nazareth richting Kloosterheide, langs rustige wegen en onverharde paden.

Onderweg zijn twee restaurantstops voorzien, voor een hoofdgerecht en een dessert. Reserveren is noodzakelijk en doe je via visitlier.be of aan de balie van Visit Lier in het stadhuis.

Na reservatie en betaling ontvang je een e-mail met de routebeschrijving en de twee maaltijdvouchers. ‘Lekker op stap’ loopt tot zaterdag 30 maart 2024.

De deelnameprijs bedraagt 25 euro voor volwassenen en vijftien euro voor kinderen tot twaalf jaar. Alle info is hier te vinden

De teller van het aantal deelnemers aan Cycling Dinner Lier blijft vlotjes lopen. Op woensdag 20 september startte de 3 000ste fietser van dit seizoen.

Sonja Van Oudendyck uit Hallaar schreef zich gisteren in voor de fietstocht samen met haar vriendinnen Anita en Denise en hun partners. Ilse Lambrechts (N-VA, rechts op de foto), schepen van toerisme, feliciteerde de vrienden en overhandigde hen een pakketje fietskaarten uit de regio, proefpakketjes Smaakvol Lier en Cycling Dinner-fluohesjes van Visit Lier. Wie nog wil deelnemen aan de culinaire fietstocht Cycling Dinner moet er snel bij zijn. Deze fietsactiviteit van Visit Lier loopt nog tot en met zondag 1 oktober. Deelnemers hebben de keuze uit twee routes: richting Grootlo (60 kilometer) of richting Sint-Job-in-‘t-Goor (60 kilometer). Tijdens de fietstocht genieten ze van ontbijt, soep, hoofdgerecht en dessert op vier locaties. (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten