• 19/07/2024

Alweer staat er een weekend boordevol activiteiten voor de deur

ANTWERPEN – De voorbije dagen kon u op onze website al lezen over de Rubensmarkt, Jazz Middelheim, Antwerp Pride, Cirque@Taque, Willrock, het maïsdoolhof in Beerzel, Schipkenskermis in Lier en Vremde Feest maar er is alweer veel meer dit weekend. Opnieuw een bescheiden greep:

*BORGERHOUT -Gisteren moesten de organisatoren van de Zomer ven Antwerpen de komst van Baby You nog noodgedwongen annuleren omwille van een code rood voor natuur- en bosgebieden en eventueel brandgevaar. Er werd een nieuwe locatie gevonden op Spoor Oost waar je Baby You vandaag en morgen kan bewonderen, telkens vanaf 20 uur. Breng water mee, smeer je goed in en breng een hoofddeksel mee want veel schaduw is er niet.

*GEEL – Vanavond kan je eerst gezellig alle regels aan je laars lappen met Les Jeannettes en dan meebrullen met oerdegelijke Vlaamse en Nederlandse songs met Jean et les Flamands en dit op het grasplein van Jeugdcentrum De Bogaard van 20.30 uur tot 23 uur. Jean & Les Flamands brengt je het verhaal van de legendarische Jean, gekoppeld aan een muzikale set bestaande uit oerdegelijke Vlaamse en Nederlandse songs uit ons collectieve geheugen.

*HERENTALS – Op maandag is Noorderwijk het epicentrum van het vrouwenwielrennen. Dit jaar wordt de allereerste keer de Grote Prijs Yvonne Reynders gereden, een internationale wielerwedstrijd volgens de reglementen van de UCI en Belgian Cycling. Yvonne Reynders werd zeven keer wereldkampioene  in de jaren ’60. Dit jaar werd ze 85 jaar. Onder meer Sanne Cant, Julie De Wilde en Alvarado Ceylin del Carmen verschijnen aan de start.

*KALMTHOUT – Op zondag kan je volop genieten van een gratis Feest op het Marktplein. Op de affiche staan klinkende namen en gevestigde waarden. Zo geven Margriet Hermans en Celien het beste van zichzelf. Ook Willy Sommers, de koning van het Vlaamse lied, tekent present. Afsluiten doet men met de Belpopband, die de beste klassiekers uit de Belgische muziek brengt. De optredens beginnen om 19.30 uur.

*BOOM – De Schorre heropent morgen. Je kan dan opnieuw komen waterfietsen, minigolf spelen, trollen zoeken en het Barrevoetspad overwinnen. Er is een foodtruck waar je drankjes en een snack kan krijgen. Deze foodtruck is open bij mooi weer op woensdag, zaterdag en zondag, Wielercafé De Mussette is telkens geopend van donderdag tot en met zondag.

*HERENTHOUT – Zondag organiseren de gemeente, Clamotte Rock en de jeugdraad een nieuwe editie van de Parkfeesten, een combinatie van streetfood, terras, animatie en gratis optredens vanaf 15 uur van Live Bait, Retro, Gunther Neefs, Frimout en Milano met lokaal talent Amber.

Op zaterdag kunnen kinderen en jongeren hun filmhart in het park ophalen in de eerste grote ‘Movie Open Air Night’, georganiseerd door de Jeugddienst, Jeugdraad en Jeugdhuis ’t Verschil. Ook daar zijn snacks en drankjes verkrijgbaar. De kinderen en jongeren van Herenthout mochten zelf hun keuze van film doorgeven en stemmen op hun favoriet. De films met de meeste stemmen zullen die avond vertoond worden. Om 18 uur de kinderfilm, om 20 uur de tienerfilm.

Edwin MARIËN

Foto Stad Geel

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten