• 19/07/2024

Alweer goed gestoffeerde agenda op Hemelvaartsdag in de provincie

MORTSEL – Donderdag, op Hemelvaartsdag, zijn er opnieuw een heleboel activiteiten in de provincie Antwerpen. Een zeer onvolledig overzicht:

*DEURNE – Op woensdag 25 en donderdag 26 mei word je ondergedompeld in de wondere wereld van ‘Unwind’, een gloednieuw muzikaal verhaal in het groene hart van het Rivierenhof. Optredens van onder meer Villagers, Gabriel Ríos, STUFF., Alfa Mist, Naima Joris, YĪN YĪN, Neue Grafik Ensemble, Joel Culpepper, Loupe, … Info: https://www.unwindfestival.be/.

*KAPELLEN – Onze Lieve Heer Hemelvaart gaat traditioneel gepaard met de Feestmarkt op het Markplein, van 9 tot 18 uur.  In Café de LUX kan je genieten van een hapje en een drankje, geserveerd door de vrijwilligers van de brandweer. Het infopunt Toerisme zwaait de deuren van het naastgelegen Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen open. Daar kan je tussen 10 en 17 uur terecht voor de voorstelling van nieuwe themawandelingen in Kapellen.

*BALEN – Met ALTAAR wil men patrimonium, cultuur en natuur bij elkaar brengen. StageRage vzw zoekt leuke plekken op in Balen, plant er een altaar neer en zorgt voor een sfeervol geheel. Er wordt randanimatie voorzien in de vorm van een wandeling door de natuurgebieden van Balen. Info: https://www.stagerage.be/

*BOOM –  Enkele duizenden fietsers en supporters strijken neer in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Boom is één van de middagsteden van de elfde editie van de 1 000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. Info: www.deschorre.be. (zie foto)

*DUFFEL  – Duffel BBC organiseert voor de eerste keer een 3X3 basketbaltornooi aan sporthal Rooienberg. Jeugdspelers vanaf twaalf jaar nemen het tegen elkaar op. Lokaal bestuur Duffel organiseert er gratis initiaties 3X3 voor jongeren tussen dertien en zestien jaar. Inschrijven voor een sessie om 13 of 14 uur via https://www.duffel.be/webshop. Er is ook muziek, eten en drinken voorzien.

*BOECHOUT – Dit jaar niet één maar twee dagen Sfinks Mundial, namelijk zowel op donderdag als op zaterdag. Een gratis toegankelijk festival voor jong en oud. Op het podium ontdek je muziek met invloeden uit alle hoeken van de wereld. Daarnaast is er ook een wereldmarkt, een groot aanbod kinderanimatie en verrassende acts op het festivalterrein. Info: www.sfinks.be

Genieten van een glaasje cava, garnaalkroketten, een koffie of gin-tonic. Daarvoor moet je op de feestmarkt in Vremde zijn. De markt staat zoals elke week van 8 tot 13 uur in de Boomkensstraat. De jongste bezoekertjes krijgen een ballon.

NIEL – Het centrum is opnieuw het decor van Niel in ’t Wiel. Op het gekende parcours (Ridder Berthoutlaan – Dorpsstraat – Heideplaats – Rupelstraat – Schuttershofstraat) worden de hele namiddag verschillende derny- en afvallingskoersen gereden. Naast wielertoeristen staan ook  Jesse Vandenbulcke (Belgisch kampioene 2019) en Kelly Druyts (wereldkampioen Scratch 2014) aan de start, net als burgemeester Tom De Vries (Open Vld). Info: https://www.niel.be/niel-in-t-wiel  (EM / Foto Gemeente Boom)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten