• 24/07/2024

Alweer een weekend vol activiteiten voor klein en groot, jong en oud

ANTWERPEN – De voorbije dagen kon je op deze website al lezen dat het FOMU vandaag zijn deuren gratis openstelt. We hadden het ook onder meer over de actie van de foorkramers in Turnhout, de G-sportdag in Merksplas, feesten in Vrijbroekpark, de brocantemarkt in Herentals en de kermis in Sluis, allemaal evenementen die morgen plaatsvinden of beginnen. Maar er is opnieuw veel meer. Een kleine greep:

*DEURNE – Ga je morgenavond vanaf 19.30 uur mee op vleermuizentocht? Na een inleidende presentatie trek je het donkere park in en ga je met een vleermuisdetector op zoek naar jagende vleermuizen rond de vijvers van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Info: www.provincieantwerpen.be / Rivierenhof / Vleermuizenavond

*MOL – Van waar komt het water in Mol? Wanneer ontstonden de twee kanalen? Wat doet men met al dat wit zand dat nadien uit onze bodem werd/wordt gehaald? Geniet zondag van een boeiende namiddag fietsen. Vertrek om 14 uur op parking ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Deelnemen kost vijf euro, gratis voor wie jonger is dan twaalf jaar. Inschrijven via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1313.

*HOBOKEN – Zondag om 11 uur nodigt componist en violist Kevin Van Staeyen opnieuw gastmuzikanten uit. Je kan genieten van klassieke klanken in park Sorghvliedt, onderaan de Belvedère. Dit keer is het de beurt aan het KAOS Ensemble. Het muzikale repertoire van KAOS gaat van klassiek over chanson tot pop en weer terug. Deze mix van genres creëert een verfrissende context voor de klassieke werken en daagt het publiek uit.

*KALMTHOUT – Gastvrij Kalmthout, de Welzijnsschakels en Hart Boven Hard Voorkempen nodigen alle inwoners van Kalmthout zondag uit op een lunch op het plein voor de Bib. Men start om 12 uur en de lunch duurt tot 16 uur. Iedereen brengt een schotel mee en daarvan maakt men een groot buffet. Iedereen is welkom. Alles is gratis, ook koffie en thee van de Wereldwinkel. Enkel voor extra drankjes wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Uitzonderlijk kun je zondag nachtvlinders komen bewonderen in Arboretum Kalmthout. Ze vliegen ’s nachts, zijn onopvallend gekleurd en zijn dus moeilijk te spotten. Door ze te vangen, kun je ze tellen én van dichtbij bekijken. Daarna mogen ze weer vrij. Kom het ontdekken op de speciale ochtendopening na de nachtvlindernacht en spot de mot. Info: www.arboretumkalmthout.be / nachtvlindernacht

*LILLE – TItan Swim is een uitdaging en unieke beleving. De enige obstacle Swim van Europa komt zaterdag en zondag naar het Provinciaal Recreatiedomein De Lilse Bergen. Niets zo heerlijk als in open water plonsen vol met obstakels. Er worden vijftien obstakels geplaatst op een parcours van één kilometer. Tijdens een Obstacle Swim is fun en samenwerking het belangrijkste. Info: https://www.titanevents.eu/titan-swim-gierle-be/

*BOOM – Goed begonnen is half gewonnen. Start daarom je zondag met een ontbijtbuffet in De Musette. Elke derde zondag van de maand kan je bij wielercafé De Musette genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Info: www.deschorre.be/ontbijt in Musette.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Kalmthout

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten