• 18/05/2024

Alweer een tsunami aan activiteiten dit weekend in onze provincie

ANTWERPEN – De activiteitenkalender begint weer overuren te maken. Dit weekend staan er opnieuw ontzettend veel, gevarieerde dingen, geprogrammeerd. Een kleine greep:

*ANTWERPEN – Stad Antwerpen, DIVA en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) zetten morgen en zondag de Antwerpse diamantsector in de kijker in Het Steen met een mini-expo, gewijd aan de rijke diamantgeschiedenis van de stad, aangevuld met demonstraties en toelichtingen van een juweelschatter en een diamantslijper en dit van 13 tot 17 uur. Iedereen is welkom, ook om een juweel te laten schatten.

*GEEL – De Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen. Morgen organiseert ze tal van leuke activiteiten om haar gouden jubileum te vieren. Er is onder meer een expo over het thema ‘Academie 50 jaar present’ opgebouwd rond gebeurtenissen uit het jaar 1972. Alle andere activiteiten vind je op https://www.geel.be//nieuws/detail/3299/kunstacademie-viert-vijftigjarig-bestaan-op-dag-van-de-academies?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign.

*MOL – Van morgen tot en met zondag 12 maart staat het Zilvermeer met de ‘Liefdestocht’ helemaal in het teken van de liefde. Download het deelnameformulier met plannetje van de zoektocht op www.zilvermeer.be en ga op stap met de liefde van je leven.

*LIER – 3 350 kilometer aan extra hagen in Vlaanderen tegen 2030. Dat is de doelstelling die Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) nastreeft samen met de lokale besturen. Om de doelstelling kracht bij te zetten plant Somers morgen om 9 uur samen met de Regionale Landschappen meerdere hagen op een boerderij aan de Paaiestraat samen met schepenen Hans Wollants (N-VA) en Thierry Suetens (Open Vld).

*KAPELLEN – Tijdens het Sportgala, vanavond in zaal LUX (Marktplein 1) worden verdienstelijke Kapelse sportkampioenen gehuldigd voor hun prestaties in 2022. Als apotheose wordt de winnaar van de verkiezing van Sportploeg en Sportfiguur van het jaar bekend gemaakt. De deuren openen om 19 uur, het gala start om 19.30 uur en de Sportploeg en Sportfiguur van het Jaar worden omstreeks 22 uur in de bloemetjes gezet.

*MORTSEL – Morgen om 20 uur (deuren 19.15 uur) brengen de Mortsel-Dorp Concerten een unieke ervaring naar Mortsel-Dorp: vier harpen met flamenco. Het Flanders Harp Quartet (Aurélie Viegas, Isabelle Matthyssens, Laura De Jongh en Karen Peeters) brengt muziek van onder meer Manuel De Falla, Camille Saint-Saens, Pearl Chertok, Jules Massenet en Pyotr Ilyich Tchaikovsky in de Sint-Benedictuskerk. Kaarten aan de kassa kosten veertien euro.

Het is ondertussen al twee jaar geleden, dat Opnieuw & Co de vroegere Carrosserie Cryns op de Vredebaan omtoverde tot haar zesde tweedehandswinkel. Morgen staan medewerkers niet alleen klaar om klanten te helpen maar ook om iedereen hartelijk te bedanken. Opnieuw & Co trakteert alle bezoekers op een glaasje cava of fruitsap. De winkel is open van 10 tot 18 uur.

*EKEREN – In aanloop naar het Ekerse carnavalsweekend van vrijdag 3 tot zondag 5 maart overhandigt het district de sleutel van het districtshuis morgen om 15 uur aan Prins Frank I van De Bierpruvers in de trouwzaal van kasteel Veltwijck. Het district zet carnavalsvereniging eveneens in de bloemetjes voor haar 50ste verjaardag.

*KALMTHOUT – Duizenden sneeuwklokjes bloeien op dit moment in de tuin van het Arboretum. Elk jaar steken ze met meer en meer hun kopjes op, vaak op verrassende plekken. Zin in dat prille lentegevoel? Ontdek de komende weken bijzondere sneeuwklokjes in de arboretumtuin, in het plantencentrum en morgen tijdens de verzamelaarsdag. Info: https://www.arboretumkalmthout.be/ (zie foto)

Edwin MARIËN

Foto Arboretum KALMTHOUT

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten