• 11/12/2023

Alweer een resem tips voor het weekend maar vergeet je paraplu niet

ANTWERPEN – We staan voor een – vooral morgen – nat weekend. Indien je naar een buitenactiviteit gaat, vergeet dan je paraplu niet. Nog geen keuze gemaakt? Hier zijn een paar ideetjes:

*MOL – Zwembad Vita Den Uyt organiseert zondag van 11 tot 16 uur een nieuwjaarsduik. Iedereen, ijsberen en koukleumen, is welkom voor een gratis duik in het buitenbad. Omkleden doe je in de kleedkamers aan het buitenbad. Na je duik kan je opwarmen en douchen in het binnenbad. Ga je liever niet in het water? De zwemmers aanmoedigen of iets eten en drinken is ook mogelijk.

*HOBOKEN – Morgen organiseert Studio 68 – een ontmoetingsplaats en een platform voor kunstenaars, muzikanten en creatieve mensen – vanaf 19 uur een expo van nationale en internationale kunstenaars mét een performance van Mauro Pawlowski om 20 uur. De bezoekers kunnen in de Kapelstraat 310 de werken bewonderen van Aneta Matacz, Judith Kuijpers (#WeefWijf), Niels Ballemans en Stijn Rompa.

*HERENTALS – Zondag organiseren de bewoners van de Ernest Claesstraat en de Wittestraat een nieuwjaarsdrink. Hierdoor is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk en is ook stilstaan en parkeren verboden in het laatste deel van de Ernest Claesstraat, tussen het nieuwe appartementencomplex en de rotonde, tussen 14.30 uur en 20 uur.

*KAPELLEN – Het gemeentepark Beaulieu geeft zondag zijn geheimen prijs tijdens de winterwandeling. Het park stamt uit de eerste helft van de negentiende eeuw en is een oase van rust in het hart van Kapellen. Laat je rondleiden tijdens een wandeling van ongeveer anderhalfuur. Start aan De Chalet in het gemeentepark (kant Parkweg) om 13.30, 14.30 of en 15.30 uur. Prijs vier euro (gratis voor -12 jaar). Inschrijven: www.kapellen.be/webwinkel.

*KALMTHOUT – Hanne Van Doren, vrijwilliger bij Broederlijk Delen en Visit Kalmthout, was in Senegal en vond het een tof idee om haar ervaringen uit twee vrijwilligerswerken te bundelen in een leuke en leerrijke zoektocht. De route start aan het Station en is vier kilometer lang. Je kan ze doen tot en met zondag 26 februari. Koop de route voor twee euro bij Visit Kalmthout (Putsesteenweg 131) en Bib Kalmthout (kansentarief 0,40 euro).

*LAAKDAL – Zondag organiseert de gemeente en Kleine Landeigendom Zuiderkempen een openwerfdag van project Capellebeemden in Vorst-Meerlaar (Laakdal) tussen 10 en 12 uur. Info: https://www.laakdal.be/capellebeemden (zie foto)

*BOECHOUT – Ben je klaar om yoga een kans te geven? Je moet deze introductielessen niet volgen, je mag ook gewoon instappen in het wekelijks aanbod, want de meeste lessen zijn heel toegankelijk. Maar in een groep met enkel beginners terechtkomen voelt soms toch net wat meer comfortabel. Kom morgen om 10.30 uur naar Studio Pili aan de Binnensteenwg 145. Info: info@studiopili.be, inschrijven: https://www.studiopili.be/.

*LINT – Kom zondag tussen 10.30 en 12.30 uur naar het gemeentepark en geniet samen met je buren, je Lintse vrienden en familie van hapjes en een drankjes. Zo zet het lokaal bestuur het nieuwe jaar feestelijk in.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Laakdal

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten