• 24/07/2024

Allerlei nieuws uit de gemeente Boechout: van Boechoutbon tot fietsenenquête

BOECHOUT – Met de Boechoutbon wil de gemeente haar inwoners en lokale handelaars een duwtje in de rug geven tijdens de coronacrisis. Elke inwoner krijgt een bon van tien euro, die kan worden gebruikt bij meer dan 80 lokale handelaars.

De eerste ophaaldag afgelopen zaterdag verliep vlot. De gemeente had vele medewerkers opgetrommeld om bonnen uit de delen of de mensen te begeleiden. Zo moest niemand staan wachten. Nu donderdag 17 september is de tweede en laatste ophaaldag. Wie er niet geraakt kan buren, vrienden of familie vragen om de bonnen voor hem af te halen. Enkel een kopie van de identiteitskaart van één iemand uit het gezin is nodig. Meer info op www.boechout.be/boechoutbon.

Groen/Gangmaker reikt eind dit jaar voor het eerst de Groene Pluim uit. Voorzitter Danny Grillet: ‘Onze gemeente kent heel wat fantastische initiatieven die van een gul groen hart getuigen. En die willen we in de kijker zetten. Hoe gaan we te werk? We roepen iedereen op een sociaal, ecologisch of ander menslievend initiatief in Boechout-Vremde te nomineren dat dit jaar kon bekoren. Dat kan bijvoorbeeld door naar groengangmakerbv@gmail.com te mailen. De deadline is dinsdag 1 december.’ De vaakst gekozen initiatieven zullen dingen naar de Groene Pluim. Mensen kunnen in december dan een stem uitbrengen voor hun favoriete laureaat.’

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) informeert de inwoners over alle mondiale projecten die de gemeente ondersteunt. Maak tijdens een infoavond kennis met Boechoutse initiatieven in India, Namibië, Thailand, Peru … Je bent welkom op dinsdag 22 september om 20 uur in Theater Vooruit voor de voorstelling met hapje en drankje. Omwille van de coronamaatregelen is het verplicht een mondmasker te dragen en je aanwezigheid op voorhand door te geven via https://www.boechout.be/e-loket/boechout-beweegt-het-zuiden-aanmelding/

Begraafplaatsen evolueren meer en meer naar plaatsen die als park worden beleefd, met aandacht voor bezinning, rust en privacy voor rouwenden en niet-rouwenden die een bezinningsplaats zoeken. Ze vervullen een rol als park. Het bureau van Andy Malengier (Landschapsarchitecten) heeft een langetermijnvisie ontwikkeld voor de begraafplaatsen in Boechout en Vremde. Deze visie gaat onder meer over de vergroening en het groenbeheer van de begraafplaatsen. Ook wil het lokaal bestuur een onthaalruimte met voldoende zitgelegenheid creëren en voldoende parking voorzien voor fietsen en wagens.

Om dit plan voor te stellen, nodigt men iedereen uit tijdens een infovergadering op maandag 21 september om 20 uur in zaal De Sneppe in sportpark Sneppenbos (Vremdesesteenweg 224). Tijdens de informatievergadering komt de architect de visie en de plannen voorstellen. Omwille van de coronamaatregelen is het verplicht een mondmasker te dragen en je aanwezigheid vooraf te registreren via https://www.boechout.be/e-loket/infovergadering-over-begraafplaatsen-aanmelding.

Samen met Fietsberaad Vlaanderen onderzoekt het lokaal bestuur hoe de inwoners de fietsstraten in Boechout beleven. Hoe kijk jij ernaar, wat zijn jouw ervaringen? Geef je feedback door een vragenlijst over de fietsstraten Sint-Bavoplein en Victor Heylenlei in te vullen. De resultaten moeten het lokaal bestuur meer inzicht geven over de ervaringen van de bewoners over deze fietsstraten. Je kan de enquête invullen via https://s.chkmkt.com/?e=205856&h=386A2ABC3029AEE&l=nl. (EM / Foto Gemeente Boechout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten