• 19/05/2024

Een Echte Job; seizoen 4, aflevering 2 op maandag 8 januari 2024 bij VTM. Op de foto: Kamal Karmach

Alle zaalshows van Kamal Kharmach uitverkocht. Komiek aan de slag als stagiair op spoed.

BORGERHOUT – Kamal Kharmach is een vaste waarde in de stand-up comedywereld. In 2014 charmeerde hij, na amper één jaar als stand-upper, de jury van Humo’s Comedy Cup. Hij bereikte toen schijnbaar moeiteloos de finale. Kamal is namelijk geen brulboei of angry young man, maar een pacifistische positivo met humor als enige wapen om zijn publiek met de neus op maatschappelijke wantoestanden te drukken.

Vroeger, als journalist bij jongerenpersagentschap StampMedia, botvierde hij zijn sociale bevlogenheid met zijn pen, en tussendoor ook even in de ether, met zijn wekelijkse brief in de JOE FM-rubriek Kamal klaagt. Maar tegenwoordig is het podium veruit zijn belangrijkste biotoop. Zo verzorgde hij in 2015 het voorprogramma voor alle try-outs van Michael Van Peel.

Kamal put voor zijn observaties vooral inspiratie uit zijn ervaringen als jonge Vlaamse Marokkaan, sociaal werker en stadsbewoner. Het leverde hem de volgende vergelijking op: ‘Een hedendaagse Sartre met het retorisch talent van de sofistische filosofen.’ Wat dat precies wil zeggen, is hem ook niet helemaal duidelijk, maar wie hem aan het werk zag of hoorde in De Quiz van het Jaar, De Allesweter of De Slimste Mens, Van Gils en Gasten of De 3 Wijzen weet dat het zoveel betekent als: intelligent, ad rem en geestig. In 2017 tourde Kamal door het Vlaamse land met zijn eerste volavond comedy voorstelling ‘De Schaamte Voorbij’. Die voorstelling was één van de meest succesvolle debuten die comedy in Vlaanderen ooit kende. Vanaf 2020 zoekt Kamal Kharmach in het succesvolle Eén-programma Andermans zaken naar oplossingen voor ondernemingen in nood. In 2023 debuteerde Kamal Kharmach als nieuwe presentator van het tv-programma ‘1 jaar gratis’.

Sinds 2019 mag Kamal zich ook conferencier noemen. In het verleden had hij altijd al een goed gevoel voor het op de korrel nemen van actuele tegenstrijdigheden. Maar de tijd was aangebroken voor nog meer, nog actueler, nog relevanter en vooral nog grappiger. Onder de titel ‘Mag ik even?’ fileert hij de gebeurtenissen van het jaar. Met maar liefst 1,1 miljoen kijkers op VRT 1 is de eindejaarsconference een groot succes. Ondertussen neemt Kamal Kharmach voor de vijfde keer, het voorbije jaar onder de loep. Vorige edities waren keer op keer een schot in de roos en ook dit jaar laat Kamal met ‘Mag ik even?’ zijn komisch licht schijnen over de ups en downs van het leven. Een voorstelling die je moet gezien hebben, al moet je je daarvoor wel op een wachtlijst zetten en hopen dat er een plaatsje vrijkomt. Alle voorstellingen zijn uitverkocht. In onze provincie treedt hij nog op in Mechelen (Stadsschouwburg op dinsdag 9 januari), Lier (CC De Mol op woensdag 10 januari), Merksem (Schouwburg Noord op donderdag 11 januari), Berchem (CC Corso op vrijdag 26 januari) en Herentals (’t Schaliken op woensdag 1 februari).

Een Echte Job; seizoen 4, aflevering 2 op maandag 8 januari 2024 bij VTM. Op de foto: Natalie Meskens

 Vorige week zette hij met Kürt Rogiers, Nathalie Meskens, Celine Van Ouytsel en Stephanie Planckaert zijn eerste stappen in de zorg in het nieuwe seizoen van Een Echte Job. Al doende leren ze de kneepjes van het vak en ontdekken ze dat het meer omvat dan het opnemen van parameters. Op spoed moet Kamal even zoeken naar een gepaste houding. Zeker wanneer de toestand van een patiënt instabiel blijkt te zijn. Kharmach: ‘Ik kan mensen goed aanvoelen, maar ben wel onzeker en voel me nooit op mijn plek. Ik wacht altijd op een mandaat.’ En voor hij het weet, heeft hij er een nieuwe vriendin bij. De patiënt houdt van dezelfde humor als Kamal, wat duidelijk een band schept.

Een Echte Job; seizoen 4, aflevering 2 op maandag 8 januari 2024 bij VTM. Op de foto: Celine Van Ouytsel

Celine Van Ouytsel is met een vliegende start aan haar stage begonnen, maar houdt ze dat ook vol wanneer ze geconfronteerd wordt met de wondverzorging van Jenny’s geamputeerde been?  Van Ouytsel: ‘Ik kan heel goed die klik maken. De patiënt heeft daar niets aan als ik dat zou laten merken. We gaan iemand verzorgen en dat goed doen. Op de afdeling kinderoncologie verrassen Nathalie Meskens en haar collega’s de jarige Frauke met een grote taart. Meskens: ‘Dat is dubbel, want het zou wel eens haar laatste verjaardag kunnen zijn. Het is van dag tot dag leven.’

Bekijk https://vtm.be/kamal-ontmoet-op-spoed-palliatieve-patient~v5dfd0185-8aea-4863-a084-3e6f4c17bcc6

 (EM / Foto’s DPG Media)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten