• 12/07/2024

Alle gehuchten van Mol organiseren een evenement tijdens de Kerstperiode

MOL – Elk gehucht van Mol organiseert een evenement tijdens de Kersperiode onder de noemer ‘Gloeiende gehuchten’. Een overzicht:

*Donk: Aan de inwoners wordt gevraagd om, vanaf vandaag, hun huis te versieren. Op zaterdag 7 januari start Donk het nieuwe jaar met een lantaarn- en fakkeltocht om 18 uur.

*Ginderbroek: Je kan genieten van het kersthuis op het pleintje van Ginderbroek en dit tussen woensdag 14 december en zondag 8 januari. Je kan er terecht vanaf 14 december 18 uur maar de officiële opening is op zaterdag 17 december. (zie foto)

*Achterbos: Het parochiaal comité organiseert op vrijdag 16 december een opendeurdag van hun parochiezaal. Verenigingen en inwoners van het gehucht kunnen de verbouwingswerken aan de zaal komen bezichtigen van 17 tot 22 uur.

*Heidehuizen: Je bent welkom op de opening van de kerststal op zondag 18 december. Er is een kerstcafé op vrijdag 23 , zaterdag 24 en zondag 25 december en maandag 2 en vrijdag 6 januari. Op zaterdag 7 januari sluit men af met een nieuwjaarsdrink in de kerststal.

*Ginderbuiten: De Ginderbuitenaars organiseren een winteravondwandeling van 5,5 kilometer die start aan de parochiezaal met animatie en versnaperingen onderweg. Aan de standjes verzamel je alle info die je nodig hebt om op het einde een schatkist te openen.

*Wezel: Buurtwerk Wezel besloot de Warmste Week een handje te helpen. Je bent welkom op zaterdag 17 december vanaf 16 uur aan de kiosk om een avond geld in te zamelen voor het DWW-fonds, dat ervoor wil zorgen dat iedereen zichzelf kan én mag zijn.

*Millegem: Een Millegems babbeltje met winterse hapjes en drankjes, daarvoor moet je van zondag 25 tot vrijdag 30 december op het Lindeplein aan de kerk zijn. Vanaf 13 uur ben je elke dag welkom. Op vrijdag 30 december sluit Millegem Gloeit af.

*Postel: Natuurlijk Postel organiseert een winterrommelmarkt en kofferbakverkoop op zaterdag 26 december. Iedereen kan gratis deelnemen, zonder inschrijving. Het evenement vindt plaats van 10 tot 17 uur. Vanaf 17 uur kan je meewandelen naar de Steenovens.

*Ezaart: Op woensdag 28 december kan je worstenbroodjes eten rond het Karelshuis aan de molen. Tussen 13 en 19 uur opent de winterbar met glühwein, chocomelk, koffie en plaatselijke bieren. In de namiddag geniet je van diverse optredens.

*Sluis: Op woensdag 28 december om 19 uur start het kerstconcert van de Koninklijke fanfare St.-Jozefsgilde in de kerk van Sluis met de jeugdfanfare Toeternietoe. Aansluitend treedt de voltallige fanfare op. Na het concert ben je welkom voor een drankje.

*Centrum: Op donderdag 29 december viert Rozenberg Lichtstoet Winter samen met de buurtbewoners. Bezoekers krijgen een inzicht in de werking van de lichtstoet sinds 1885. Je bent welkom vanaf 17 uur in de voortuin van Rozenberg 71.

*Rauw: Het kerkplein aan de kerststal ziet er op vrijdag 6 januari extra feestelijk uit. Het gehucht klinkt op een bruisend 2023. tRAUWfeest zorgt voor de inkleding, de sfeer, de hapjes en drankjes. Kom je verkleed als koning(in)? Dan krijg je een gratis consumptie.

*Gompel: Staf en Fernand van het dorpsteam verwelkomen je op zondag 8 januari van 10 tot 16 uur in de Gompel-Baar in de parochiezaal om te klinken op het nieuwe jaar. De hele dag kan je deelnemen aan georganiseerde wandelingen. Info: www.gemeentemol.be/gloeiendegehuchten. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten