• 12/07/2024

Alice in Wonderland in ZOO Antwerpen, dinosaurissen in ZOO Planckendael

ANTWERPEN – ZOO Antwerpen zorgt met de zesde editie van China Light ZOO voor extra licht in de duisternis. In ZOO Planckendael staan 78 dinosaurussen klaar om je deze winter te verwonderen met een warme gloed van licht en kleur.

Dit jaar staat het beroemde lichtfestival in ZOO Antwerpen helemaal in het teken van Alice in Wonderland. Na zonsondergang komt het speelse sprookje helemaal tot leven. Volg het konijn en duik in de heerlijke, knotsgekke droomwereld van Alice. Val van vrijdag 3 december tot en met zondag 16 januari 2022 van de ene verbazing in de andere tijdens een wondermooi lichtfeest waar echt alles mogelijk is.

De makers van het China Light Festival lieten zich voor deze editie inspireren door het bekende sprookje van Lewis Carroll en transformeerden het witte konijn, de lachende grijnskat en de bazige koningin tot indrukwekkende lichtcomposities van zijde en metaal. Zo’n 120 Chinese lichtkunstenaars werkten mee aan de meer dan 100 composities die doorheen het park te zien zullen zijn. In totaal zorgen zo’n 18 000 energiezuinige lichtjes voor een magische sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Ilse Segers van ZOO Antwerpen: ‘De Chinese lichtkunstenaars hebben zichzelf dit jaar overtroffen. De composities worden elke editie indrukwekkender. De zijden stoffen zijn prachtig bedrukt en alle figuren werden met een bijzonder oog voor detail afgewerkt.’

Een groot deel van de figuren werd door ervaren lichtkunstenaars in China gemaakt. In totaal kostte het meer dan 28 000 werkuren om de schetsen tot indrukwekkende lichtobjecten te transformeren. Meer dan 30 kunstenaars zakten af naar ons land om de sculpturen en objecten in het park tot in de puntjes af te werken. Ze waren een dikke maand lang in de weer om de 22 000 meter satijn en de 18 000 lichtjes op hun plaats te krijgen. De cijfers zijn indrukwekkend: 130 composities met meer dan 3 200 lichtobjecten en 203 figuren. Ook de afmetingen van de sculpturen zijn imposant: de hoge theepot is zeven meter hoog, de lange tafel voor het theekransje wel zes meter lang en ook Alice torent tot wel zes meter boven de bezoekers uit. En je kan door een 30 meter lange kat wandelen.

Een Tyrannosaurus Rex torent boven alle bezoekers uit. Naast de wandelpaden zie je plots twee Velociraptors opduiken en ben je nog net op tijd om een kleintje uit zijn ei te zien kruipen. Tegelijkertijd houdt bovenop de boot aan de bonobo’s een stel dinosaurussen de bezoekers in de gaten. Dat kan je allemaal verwachten in ZOO Planckendael. Dieren zal je in ZOO Planckendael niet zien tijdens de wandeling van anderhalf uur, maar dinosaurussen zijn er des te meer. In het totaal hebben meer dan 100 Chinese kunstenaars maar liefst 66 composities, met 360 lichtobjecten uit 68 ton staal voorzien. Om alles zo magisch mogelijk te maken, is het lichtfestival goed voor wel 11 000 meter aan energie-efficiënte lichtkabels en 18 000 meter satijn in de meest uiteenlopende kleuren.

ZOO Planckendael blijft enkel qua thema plakken in het verleden, maar is volledig mee met de huidige tijden. Het park ging tot het uiterste om alles tot in de puntjes coronaproof te maken. Dankzij tijdssloten kan men de bezoekers spreiden. Dinolights loopt ook van 3 december tot en met 16 januari 2022 (24 en 31 december uitgezonderd). Reserveer je tijdsslot op www.zooplanckendael.be. (EM / Foto KMDA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten