• 14/06/2024

Al meteen een Belgisch duel tijdens eerste ronde van European Open

MERKSEM – De eerste ronde van de European Open belooft meteen vuurwerk met enkele mooie affiches. Zo hebben we al direct een Belgische kraker met Goffin tegen Bailly. Geerts neemt het op tegen Thiem. Ook enkele andere wedstrijden springen in het oog, zoals Wawrinka tegen Gasquet.

Gilles Arnaud Bailly (17, midden op de foto) was de onschuldige hand op de loting. En er kwamen enkele mooie affiches uit. Bailly zal het dinsdag (niet voor 19 uur) opnemen tegen Goffin.

Bailly: ‘Dit is een droom die uitkomt. Ik hoopte op twee namen vooraf om tegen te spelen: Murray en Goffin. Het is fantastisch om tegen David uit te komen. Ik heb al veel van hem opgestoken. Ik zoek ook veel op van hem en ik heb hem bijvoorbeeld tijdens de Davis Cup met speciale aandacht gevolgd. We hebben een beetje dezelfde speelstijl. Zo’n loting zorgt wel voor heel wat adrenaline. Het was ook even wachten tot mijn naam eruit kwam.’

Tornooidirecteur Dick Norman (rechts op de foto): ‘Met Goffin en Bailly komen de twee grootste Belgische spelers op de tabel al meteen tegen elkaar in actie. Het zijn twee sterke baselinespelers die voor een schitterende wedstrijd zullen zorgen. Antwerpenaar Geerts krijgt met Thiem een moeilijke tegenstander. Bergs moet helaas afhaken door een blessure. Ook in het dubbelspel hebben we al direct enkele mooie matchen, met vrij zware affiches voor onze Belgen.’

In het dubbelspel neemt Malisse het  aan de zijde van de Argentijn Schwartzman – op tegen de Zuid-Afrikaan Klaasen en de Braziliaan Melo.  Het Belgische duo Bemelmans – Blockx bekampt de Monegask Nys en de Pool Zielinski en het andere Belgische koppel, Gillé-Vliegen krijgt de zwaarste opdracht. Zij bekampen de Nederlanders Bopanna/Middekoop, reekshoofden nummer twee.

Norman: ‘Xavier Malisse en Ruben Bemelmans zullen zeker voor spektakel zorgen. Dat heeft Xavier vorig jaar ook al met verve gedaan. Het zijn twee grote Belgische tennisnamen. Vorig jaar zat de zaal telkens bomvol om Xavier aan het werk te zien en mede dankzij enkele sublieme punten schopte hij het tot de halve finale. Wie weet zorgt hij opnieuw voor zo’n stunt aan de zijde van de Argentijnse topper Schwartzman of wie weet kan Bemelmans wel voor dé verrassing zorgen aan de zijde van een Belgisch toptalent als Blockx.’

Morgen zondag kan je vanaf 12 uur terecht in de Lotto Arena voor de kwalificatiewedstrijden. De drie Belgen komen in actie in de tweede, derde en vierde wedstrijd van de dag: eerst Mertens tegen de Nederlander De Jong, nadien Blockx tegen de Zwitser Stricker en tenslotte Bemelmans tegen de Fransman Blancanceaux. Bemelmans speelt in Antwerpen zijn allerlaatste tornooi.

*LOTING ENKELSPEL: H. Hurkacz (POL/1) bye; J. Draper (GBR) vs. J. Brooksby (USA), M. Geerts (BEL) vs. D. Thiem (OOS),  M. Huesler (ZWI) vs.  F. Cerundolo (ARG/6); K. Khachanov (4) bye;  M. Giron (USA) vs. S. Korda (USA);  A. Murray (GBR) vs. J. Munar (SPA), Qualifier vs. Y. Nishioka (JPN/8), B. van de Zandschulp (NED/7) vs. Qualifier, S. Wawrinka (SUI) vs. R. Gasquet (FRA), G. Bailly (BEL) vs. D. Goffin (BEL), D. Schwartzman (ARG/3) bye, D. Evans (GBR/5) vs. T. Griekspoor (NED), C. Lestienne (FRA) vs. Qualifier , Qualifier vs. A. Rinderknech (FRA), F. Auger-Aliassime (CAN/2) –bye. (EM / Foto European Open)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten