• 23/04/2024

Al lopend daten in De Schorre, themawandeling in augustus, zumba in vlindertent  

BOOM – Op zaterdag 23 september koppelt ‘Keep on Running’ voor het tweede jaar op rij sportieve singles aan elkaar. In deze nieuwe editie blijft het concept van ‘Run For Your Love’ ongewijzigd. Opnieuw wordt er al lopend gespeeddatet in een gepaste setting: het Vlinderplein in recreatiedomein De Schorre in Boom.

 Koen Wilssens, zaakvoerder en CEO van Runners’ lab én Keep On Running: ‘Run For You Love was het eerste event georganiseerd door Keep on Running. In het begin was het bang afwachten hoe dit initiatief onthaald zou worden. De online datingapps zijn namelijk al jaren het medium om de liefde te vinden en met Run For Your Love spreken we ook nog eens een specifiek publiek aan. Daar komt ook nog bij dat je je misschien niet van je beste kant kan tonen. Denk maar aan de rode hoofden en bezwete lichamen. Dat maakt het natuurlijk allemaal veel echter. What you see is what you get.’

Uiteindelijk werden toch heel wat sportievelingen verleid om mogelijk de liefde van hun leven tegen het lijf te lopen. Wilssens: ‘Meer dan 150 sportieve singles schreven zich in. Aan de hand van de door hen ingevulde vragenlijst, zochten we op voorhand drie tot vijf geschikte matchen voor hen uit. En zo kon het daten beginnen. Alle duo’s werkten een rondje van een mijl af en achteraf konden ze individueel aangeven of het al dan niet voor herhaling vatbaar was. Aan het einde van de avond hielden we maar liefst 36 matches over. Voor hen hadden we nog de ‘Loop of Love’ voorzien zodat ze elkaar nog beter konden leren kennen.’

Na een succesvolle eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. Wilssens: ‘Het is duidelijk dat een gedeelde passie voor iets, in dit geval sport, interesse wekt. Daarom vindt op zaterdag 23 september een tweede editie plaats van Run For Your Love. Dit jaar hopen we zeker de kaap van de 200 deelnemers te ronden. We mikken op alle leeftijden vanaf achttien jaar en ook geaardheid speelt geen rol. Met het Vlinderplein in De Schorre als toplocatie en een uitgebreide receptie met hapjes en drankjes – allemaal inbegrepen – hopen we alle singles een gezellige avond te bezorgen. Dit voor 30 euro.’ Info: www.runforyourlove.be.

 Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck. Wat is het verhaal van het Parisoordeel? Wat heeft Niké met de natuur te maken? Waarom draagt Bacchus een krans van klimop op zijn hoofd?

 Huisgids Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie. De wandeling begint in het onthaal van Congrescentrum De Pitte. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Vooraf inschrijven is verplicht. Op zondag 10 september staat de themawandeling ‘de oogst van het paradijs’ gepland en op dinsdag 31 oktober staat de avondwandeling in het thema van Samhain of de oorsprong van Halloween.’ Info: www.deschorre.be.

 Sport en plezier gaan hand in hand tijdens de Zumbalessen in De Schorre. Na het grote succes sinds de zomer van 2020, staat Zumba-instructrice Anke opnieuw te springen om jullie te laten shaken. Gebruik al je energie en geef het beste van jezelf onder de Vlindertent. De lessen staan los van mekaar, je kan dus een keertje komen proberen of meteen inschrijven voor alle lessen. Vergeet je drinkbus niet, je zal ze nodig hebben. Deelnemen kost 5,5 euro per les en kan enkel na inschrijving. De lessen vinden plaats op dinsdagen 22, 29 augustus en 5, 12, 19, 26 september, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Info: www.deschorre.be. (EM / Foto De Schorre)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten