• 19/05/2024

Al 7 000 tickets verkocht voor Wintersfeer aan Zilvermeer, 1001 pakjes in MooiMol

MOL – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december, telkens vanaf 17 uur, baadt het Zilvermeer in Mol weer helemaal in ‘Wintersfeer’. Al meer dan 7 000 tickets vlogen de deur uit voor deze sfeervolle avondwandeling vol mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, winterse drankjes en nog veel meer.

Iedereen ouder dan twaalf jaar betaalt twaalf euro, kinderen tussen zes en twaalf  betalen tien euro. Kinderen jonger dan zes jaar mogen gratis binnen. Opgelet: de dag zelf worden er geen tickets verkocht. De liefhebbers van sprookjesachtige decors, mysterieuze figuren en knappe vuurshows kunnen zich in de handen wrijven. De elfde editie van ‘Wintersfeer op het Zilvermeer’ wordt een hartverwarmende winterwandeling met onderweg pure magie. De organisatie brengt een editie om bij weg te dromen met twee dagen wandelplezier.

‘Wintersfeer op het Zilvermeer’ staat voor een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Uiteraard wordt de innerlijke mens ook niet vergeten. Onderweg kan je op twee plekken de vingertopjes ontdooien aan een knetterend vuurtje met een hapje of verwarmend drankje in de hand. De wandeling van ongeveer drie kilometer is sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen.

Intussen is het programma voor de winterwandeling volledig bekend. Het domein wordt omgetoverd tot een nachtelijk schouwspel. Een raket scheurt door de avondhemel. Na een reis door de ruimte, ontwaken nachtdieren uit hun sluimerende rust. De herder gaat op pad met feestelijk uitgedoste schapen, terwijl in de verte een heus kampvuur knappert. Terwijl de nacht voortduurt, smelten dromen op Wintersfeer samen tot een onvergetelijke ervaring die in ieders herinnering blijft bestaan.

 Bezoekers zullen ogen en oren tekort komen bij het bewonderen van unieke creaties gemaakt door het creatieve Zilvermeer-team. Bewonder een heus vuurspektakel en geniet van vuurdemonstraties met circustechnieken door Locorotondo. Shake mee op de beats van DJ booth Barkas deluxe en Dj Tom La Baracca. Dé ideale ontspanning in openlucht voor de drukke eindejaarsperiode van start gaat. Tickets koop je hier aan  

Onder de noemer ‘1.001 pakjes in MooiMol’ kleedt de gemeente Mol het handelscentrum aan met sprankelende sfeerverlichting en verschijnen er overal cadeautjes. Vanaf zaterdag 9 tot en met zondag 31 december staan er drie winterse chalets op strategische plekken in het handelscentrum. Lokale verenigingen zorgen elke dag voor een smakelijke en sfeervolle invulling. De winkels zijn op drie zondagen extra open, je kan in de winkeletalages op zoektocht naar het Peperkoekenmannetje, échte pakjes ter waarde van 350 euro zijn verstopt en de Kerstman komt langs met kerstelfjes.

Handelaars in het Centrum openen de deuren elke maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur. Daarnaast organiseert men zondagsopeningen op 17 december (van 13 tot 18 uur) en 24 en 31 december (telkens van 10 tot 16 uur). Op het Baron van Eetveldeplein, het pleintje aan de Pomp en op de hoek van de Statiestraat met de Lakenmakersstraat vind je sfeervol aangeklede kerstchalets.

Ook dit jaar is het peperkoekenmannetje weer van de partij. Hij wil samen met z’n vrouw peperkoeken kindjes bakken maar heeft niet de juiste ingrediënten. Jij kan helpen om de juiste ingrediënten te verzamelen. Elke week maken drie speurders kans op een peperkoekenmannetjes-bakset en een Mols Kadoke van tien euro. De brochure verkrijg je op de dienst toerisme, Markt 24 of hier

Tot slot verstopt men zestien Molse Kadokes met een totale waarde van 350 euro ergens in het Centrum. Wil je weten waar en wanneer? Hou de gemeentelijke Facebookpagina en Instagram dan goed in de gaten.  (EM / Foto’s Provincie Antwerpen en Gemeente Mol).

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten