• 17/06/2024

Al 30 cardiologen en twintig radiologen voor Mediport Medical Center Cadix (MET REACTIE ZAS/ZNA)

ANTWERPEN – In de oude havenwijk Cadix in Antwerpen, op een boogscheut van het nieuwe ZAS-ziekenhuis dat in september wordt geopend, is ook het Mediport Medical Center Cadix in aanbouw. Dit zal deze zomer zijn deuren openen.

Het is de bedoeling dat de twee entiteiten samenwerken om patiënten zo goed mogelijk te dienen: enerzijds het ziekenhuis voor invasieve zorg en anderzijds het medisch centrum voor diagnostiek en preventieve geneeskunde. In het Mediport Medical Center Cadix zullen allerhande diensten rond cardiologie, radiologie, pneumologie, urologie, gynaecologie en orthopedie, alsmede een wervelkolom- en een sportkliniek onder eenzelfde dak worden ondergebracht. Het bijna 1 200 vierkante meter grote centrum zal worden uitgerust met ultramoderne medische apparatuur dankzij een strategisch partnerschap met GE Healthcare, een wereldleider op het gebied van medische technologie, farmaceutische diagnostiek en data-analyse.

Spacit Mediport BV werd in 2019 opgericht door Zvi Donat, een ervaren investeerder die eerder multidisciplinaire medische centra oprichtte en ontwikkelde in de VS (Coastal Kids) en Israël (Sharp Plus). Spacit Mediport BV zal nu zijn eerste medisch centrum in Antwerpen openen. Het centrum zal zich onderscheiden van traditionele ziekenhuizen die zich meer richten op curatieve geneeskunde.

Donat, CEO van Mediport Medical center Cadix: ‘Iedereen weet dat voorkomen beter is dan genezen, maar toch wordt in België slechts 0,17 procent van het budget voor gezondheidszorg besteed aan preventie (tegenover 3,1 procent op Europees niveau). Met ons project willen we een multidisciplinaire samenwerking op het gebied van preventieve geneeskunde op gang brengen en zodoende bijdragen aan een betere gezondheid van de bevolking. We pleiten voor communicatie tussen professionele zorgverleners en het aanbieden voor een efficiënte geïntegreerde zorg: in de regel zullen onderzoeken plaatsvinden vóór een medische consultatie, zodat een dokter altijd over de relevante informatie beschikt.’

Een deel van het Mediport Medical Center Cadix zal functioneren als een co-working: dokters krijgen de mogelijkheid om er hun privépraktijk te openen of uit te breiden, tegelijk te profiteren van de nieuwste medische technologie en tevens hun administratieve rompslomp te beperken. Dit zou vooral jong talent moeten aantrekken. Omgekeerd kunnen dokters en andere zorgverleners van Mediport ook elders actief zijn.

Cardiologie zal een speerpunt van het centrum zijn: het onderzoek van de symptomen, de diagnose en de daaruit voortvloeiende besluitvorming zullen in één enkel bezoek plaatsvinden. Mediport zal beschikken over een CardioGraphe™-scanner, het eerste cardiovasculaire CT-systeem ter wereld dat cardiovasculaire beeldvorming niet-invasief maakt. Er zijn al 30 cardiologen en 20 radiologen aangeworven om patiënten te ontvangen van zodra het centrum opengaat.

Mediport Medical Center Cadix start vandaag een fondsenwerving van maximaal twee miljoen euro op het crowdlending platform van BeeBonds. Het doel is om de ontwikkeling en uitrusting van het medisch centrum mede te financieren. Het project is al in een ver gevorderd stadium want sinds 2020 is 5,6 miljoen euro bijeengebracht, uit eigen middelen en via bankfinanciering, om het gebouw aan te kopen en met de werkzaamheden te beginnen. De afwerking, de inrichting en de uitrusting van het centrum met de nodige apparatuur zijn nu de volgende stappen. Info: https://www.beebonds.com/nl/project.

Vandaag kregen we volgende reactie van Tom Van de Vreken, woordvoerder van ZAS/ZNA: ‘In het artikel staat dat dat ZAS gaat samenwerken met Mediport. Dat klopt niet. Er bestaat geen akkoord noch officiële samenwerking tussen ZAS / ZNA en Mediport. Wij zijn niet gecontacteerd over deze communicatie. We kunnen ons ook niet vinden in de uitspraak dat wie ziek is naar het ziekenhuis moet voor invasieve zorg. Ook voor diagnostiek, radiologie en cardiologie kunnen patiënten bij ons terecht. ZNA Cadix is uitgerust met de allernieuwste technologie voor beeldvorming, ons Hartcentrum is landelijk gekend voor zijn topzorg.’ (EM / Foto Backstage Communication)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten