• 22/06/2024

25000 museumbezoekers op openingsweekend van KMSKA

ANTWERPEN – Het heropeningsfestival van het KMSKA is een groot succes. Met een gevarieerde programmatie van 22 Artists in Residence in een geslaagde combo met een aantal Antwerpse culturele spelers weet het KMSKA de harten van vele duizenden bezoekers te veroveren.

Luk Lemmens, voorzitter KMSKA: “Het nieuwe KMSKA heeft zich dit weekend meteen op de kaart gezet. Wie nu nog niet weet dat het KMSKA terug open is, zal het nooit weten. Ik zie alleen maar blije gezichten, ik hoor enkel positieve geluiden. Wat een emotie, wet een feest. De Antwerpenaren, Vlamingen en bezoekers uit heel de wereld hebben het herboren KMSKA in hun hart gesloten.”

Het KMSKA opende met een gratis festival op het museumplein, in de museumtuin en in het museum zelf. Duizenden bezoekers tekenden present. Het slechte weer kon zaterdag de pret niet bederven. En toen zondag ook de zon van partij was, was de toeloop nog groter. De stad Antwerpen heeft er goed aan gedaan, het ganse plein autovrij te maken.

Carmen Willems, algemeen directeur KMSKA: “In het museum zelf hebben we dit weekend het aantal bezoekers tot 15.000 beperkt om nog voldoende kwaliteit te kunnen bieden. We hadden vele duizenden tickets meer kunnen verkopen maar dan komt de museale beleving in het gedrang en dat willen we niet.”
Luk Lemmens: “In de previewweek hebben we ongeveer 10.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat waren uitstekend testmomenten om ons helemaal klaar te stomen voor het grote werk. Nu kijken we uit naar bezoekers van over heel de wereld’

Met in het totaal 25.000 bezoekers in het museum en nog vele duizenden meer op het museumplein, kijkt het KMSKA heel tevreden terug op de openingsweek.

Het heropeningsfestival kwam tot stand met de steun van de stad Antwerpen en EventFlanders.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten