• 17/07/2024

Aftellen naar Pride, Rubensmarkt, Bollekesfeest, Metejoor, Sylver, Jaap Resema, de Reuzen en meer

ANTWERPEN – Antwerpen pakt deze zomer uit met grote en kleine evenementen voor jong en oud. Een overzicht:

*Museumnacht: zaterdag 5 augustus: Negentien musea openen tussen 19 en 1 uur hun deuren met performances, muziek, workshops, rondleidingen en meer. Vanaf 1 uur ‘s nachts is er een afterparty in het MAS. Info: www.museumnacht.be.

*Antwerp Pride: woensdag 9 tot zondag 13 augustus: Dit jaar gaat Antwerp Pride voluit voor het thema ‘Braveolution’. De organisatie wil van heel Antwerpen een ‘brave space’ maken. Opnieuw zijn er tal van festiviteiten, waaronder de Pride Parade en het Love United Festival op zaterdag 12 augustus. Info: https://www.antwerppride.com/.

*Rubensmarkt: dinsdag 15 augustus: Bijna 200 marktkramers verkopen hun producten die veelal gelinkt zijn aan de glorierijke periode van Antwerpen. Ze zijn daarbij voor de gelegenheid uitgedost in historische klederdracht. Info: https://antwerpsemarkten.be/markten/rubensmarkt/.

*Het Bollekesfeest: vrijdag 18 tot zondag 20 augustus: Het hoofdpodium staat ook dit jaar op de Grote Markt. Hier bijten Bram & Lennert op vrijdag de spits af tijdens het jaarlijkse zomeraperitief tussen 16 en 17 uur, waar de stad in samenwerking met Duvel Moortgat gratis Bollekes en een alcoholvrij alternatief aanbiedt zolang de voorraad strekt. Mayorga, Maksim en Aaron Blommaert warmen hierna de massa op voor Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Op vrijdag sluit DJ F.R.A.N.K. af, die iedereen terug meeneemt naar de jaren 90.

Op zaterdagnamiddag warmen Noonzy, Moody Mae en The Juliets jong en oud op, waarna Jaap Reesema iedereen laat meezingen met zijn hits, gevolgd door Sylver en Kwijt Trek System. Zondag belooft voor elk wat wils, met Samson & Marie, gevolgd door Maxine en een verrassingsact. Nadien is het de beurt aan Metejoor, met als afsluiter zijn collega uit ‘Liefde voor muziek’, Günther Neefs met band.

Wie graag danst, is van harte welkom op het Steenplein. Ook de echte foodie kan hier genieten van de foodtrucks. Op de Groenplaats kan men ook dit jaar terecht voor de traditionele streekproductenmarkt, in samenwerking met vzw Streekproducten, met op de achtergrond een gezellig streepje muziek. Info: www.bollekesfeest.be.

*Reuzen Royal de Luxe: vrijdag 25 tot 27 augustus: Stad Antwerpen mag deze zomer opnieuw bezoek ontvangen van het internationaal gerenommeerde Royal de Luxe, die van 25 tot en met 27 augustus enkele reuzen tot leven wekken in een gratis spektakel voor jong en oud, in het kader van Zomer van Antwerpen. De stad heeft al 25 jaar een unieke samenwerking met Royal de Luxe en mocht in het verleden al verschillende spektakels van dit gezelschap in Antwerpen verwelkomen. Zo ontving ze in 1998 de Reus en zijn Afrikaanse vrienden. In 2006 wandelden de Olifant en de Sultan der Indiën door de stad en in 2010 kwam er een heuse Duiker uit het Kattendijkdok en was er ook de Kleine Reuzin. In 2015 tot slot ontmoetten Oma Reus en de Kleine Reuzin elkaar aan het MAS. Dit jaar is het de beurt aan de Bull Machin (zie foto), een reusachtige en indrukwekkende bulldog, en zijn vriend. Info:  https://www.dereuzen.be/nl/.

*Klassiek aan de Schelde: zaterdag 26 en zondag 27 augustus: De skyline van Antwerpen en de lichtjes van de Schelde zijn voor de derde keer het decor van een muzikaal openluchtfeest. Het thema dit jaar is Maestros van de Donau, met muziek van onder meer  Mozart, Strauss en Beethoven. Info: https://klassiekinhetgroen.be/klassiek-aan-de-schelde/. (EM / Foto Gwen Raux)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten