• 14/06/2024

Affiche Muziekfestival De Koer compleet, jobstudenten actief op speelpleinen

MECHELEN – Ook deze zomer kan er in de schaduw van de Sint-Romboutstoren, pal in de historische binnenstad van Mechelen, gedanst en gefeest worden op elektronische muziek. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni vindt op het Cultuurplein de tweede editie van het festival De Koer plaats.

Na het succes van vorig jaar, met toen meer dan 2 000 bezoekers, timmeren de organisatoren voort aan het vertrouwde concept. Opnieuw zal het plein aan het Cultuurcentrum omgetoverd worden tot een ware danstempel met een internationale lineup.

De focus ligt op house en techno, met zowel opkomend talent als gevestigde waarden op de affiche. Op vrijdag spelen de Nederlanders Polly F van het Spielraum-concept en Carista (United Identities) ten dans. De Brit Ben Sims sluit de eerste festivaldag af. Dit jaar staat De Koer ook garant voor een stevige portie electromuziek, met livesets van Forbidden Fruit en Gesloten Cirkel en een DJ-set van de Marokkaanse Casa Voyager-labelbaas Driss Bennis. Dj’s Sara Dziri uit het Brusselse en de Nederlander Interstellar Funk vervolledigen de lineup op zaterdag.

Bovendien is er aandacht voor lokaal talent: elke festivaldag wordt geopend door nooit eerder vertoonde back-to-backsets van Mechelse dj’s, met op vrijdag vaste Koer-waarde Scarce, en Foubert, bekend van het concept Safehouse. Zij zullen het publiek op het Cultuurplein opwarmen met pompende technobeats. Zaterdag wordt geopend door twee Mechelse dj-legendes: Kriktonite (Calacas, Moonshack) slaat de handen in elkaar met Le Curateur, lid van het Kurabu-collectief met een zwoele mix van exotica, funk en house.

Organisator Sammy Claes: ‘De Koer wil net als vorig jaar voor iedereen een toegankelijk en veilig festival zijn. Daarom zetten we een samenwerking op met de UiTPAS. Zo kunnen we bezoekers aan een verminderd tarief laten genieten van het feest. Daarnaast worden er partnerships opgezet met Safe & Sound, quality nights van de VAD en ‘Vraag naar Angela’, het project van stad Mechelen omtrent (seksuele) intimidatie. Preventie is met andere woorden een belangrijk onderdeel van de organisatie. Binnen dat kader proberen we samen met alle actoren een gedeelde visie omtrent alcohol en (il)legale middelen uit te werken. Een festival biedt de ideale gelegenheid om te informeren en te sensibiliseren.’ Tickets zijn vanaf woensdag 12 april beschikbaar op www.dekoerfestival.be, waar je ook alle info kan terugvinden. De Koer is nog op zoek naar vrijwilligers die het team willen versterken. Contact opnemen kan via  info@dekoerfestival.be

Vanaf vandaag zetten jobstudenten zich in om als grote broer/zus het goede voorbeeld te geven op een aantal speelpleinen. Een zeventiental jobstudenten kwam vorig jaar tussen bij storend en antisociaal gedrag van kinderen en tieners. Er waren 129 meldingen in totaal, vijftien minder dan in 2021.

De grote broers en zussen zijn actief op veertien locaties, : ‘t Hofke, Cruyff Court, Kreitenborg, Hanswijkdries, Tivoli, Oud Oefenplein, Berkenhof, Vennekant, Bethaniënpolder, Karmelietentuin, Donkerlei, Gandhi, Caputsteen en Papenhof. Abdrahman Labsir (Open Vld), schepen voor jeugd: ‘De drukste pleinen zijn Tivoli, ’t Hofke en Oud Oefenplein. Vanuit die laatste twee – én Hanswijkdries – kwamen de meest meldingen binnen. De studenten moesten vooral tussenbeide komen in verbale conflicten en ook afval was vaak een topic.’ Het nieuwe seizoen loopt tot eind september. De geselecteerde studenten leren de partners kennen en volgen een weerbaarheidstraining, een gerichte vorming over vindplaatsgericht werken/aanpak/deontologie en een EHBO-cursus. (EM / Foto Mechelen Feest!)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten