• 24/07/2024

Activiteiten voor jong en oud in de Haven, Letterenhuis eert Stijn Streuvels

ANTWERPEN – Port of Antwerp organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud deze zomer: een megaschip spotten, een muzikale rondleiding in het Havenhuis volgen, meedoen aan een workshop streetart of zelf op pad gaan met je fiets.

Inspiratie nodig voor de zomervakantie? In het unieke havengebied kan je fietsen langs megaschepen, natuurgebieden en streetart. Je kan er ook mooi wandelen, gaan vogelspotten of picknicken. Een daguitstap waard. Het project Havenland bundelt in samenwerking met Port of Antwerp alle recreatieve activiteiten in en rond de haven. Je vindt er ook een handige kaart met fietslussen. Voel je je benen al kriebelen, dan surf je begin juli best naar de website van Port of Antwerp. De eerste 250 dagtrippers die zich online inschrijven, kunnen bij Portopolis een fietspakket van Port of Antwerp ophalen. Ideaal wanneer je de haven intrekt met de fiets.

In Portopolis zelf ontdek je dan weer op een coronaproof, interactieve manier wat er allemaal gebeurt in die haven. Je scant de portretmuur van havenmedewerkers, speelt de grote havenquiz of reist door de haven in 360 graden met een VR-bril. Een bezoek aan Portopolis is gratis, maar reserveren is verplicht. Door een bezoek te reserveren, maak je bovendien deze zomer automatisch kans op een mooie prijs.

Daarnaast zet Port of Antwerp enkele originele activiteiten op. Wie altijd al eens een kijkje in het Havenhuis heeft willen nemen, grijpt nu best z’n kans. Op zaterdag 3 juli krijg je namelijk een rondleiding in het magistrale gebouw van Zaha Hadid onder muzikale begeleiding door het Antwerp Symphony Orchestra. Wie een creatieve uitlaatklep zoekt, schrijft zich in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 augustus in voor de grootste streetart workshop van Europa. Die vindt plaats in de haven, samen met De Vlaamse Waterweg, Wallin’ en Spray & Play. Onder begeleiding leeft jong en oud zich uit met graffiti. Tenslotte organiseert Port of Antwerp in september een unieke shipspotting vanop het water (zie foto). Zo kan je met familie of vrienden tijdens een boottocht vanop de eerste rij een megaschip bewonderen. Informatie en inschrijvingen via www.portofantwerp.com/de-haven-zomert.

.Annick De Ridder (N-VA),  havenschepen:  ‘Onze haven is uiteraard gekend als het industriële en logistieke hart van onze Vlaamse economie, maar voor de inwoners van Antwerpen is het havengebied eigenlijk nog een te weinig ontdekte parel. Met een oppervlakte die bijna zo groot is als 20 000 voetbalvelden heeft het havengebied talloze verborgen plekjes waar jong en oud zich kunnen uitleven. Met ‘De Haven Zomert’ willen we iedereen de kans te geven om dit ruime aanbod van erfgoed, natuur, educatie en cultuur zelf te ontdekken.’

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Stijn Streuvels geboren werd. Het Letterenhuis in Antwerpen en het Lijsternest in Ingooigem, waar Streuvels woonde, slaan de handen in elkaar om deze verjaardag te vieren met twee tentoonstellingen. Streuvels was niet alleen een gevierd schrijver, hij was ook een begenadigd fotograaf. Om dat dubbeltalent in de verf te zetten, maakten Bieke Depoorter en Gideon Jacobs in het Lijsternest The Line:  een installatie met beeld en verhaal over grenzen. Het Letterenhuis toont met Ogen die kijken een selectie beelden die Streuvels zelf maakte. De tentoonstelling loopt van zaterdag 2 oktober tot vrijdag 21  december in de Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen. (EM / Foto Port of Antwerp)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten