• 27/05/2024

Achter de Schermen, nieuwe komedie EWT theater Deurne

DEURNE-Als voorlaatste productie van dit seizoen koos EWT voor het stuk’ Achter de Schermen’. Oorspronkelijk een Franse komedie, L’ Envers du Décor “, van de Franse auteur Florian Zeller, bewerkt door Frank De Kaey en in een regie van Marc Verbruggen.

We maken kennis met twee koppels op een nogal originele manier. De koppels zien elkaar terug na een woelige periode tijdens een etentje. Daniel is uitgever en heeft een nogal saai leven met een pseudo dominante vrouw, Isabelle, en heeft geen auto. Hij heeft wel een goede vriend Patrick. Hij heeft hem al een tijdje niet meer gezien daar Patrick na jaren huwelijk een nieuwe vlam heeft ontdekt. De blonde 28 jarige Emma is echter een doorn in het oog bij de vrouw van Daniel. Zij is immers de beste vriendin van Laurance, de ex van Patrick.

In een impulsieve bui heeft Daniel het nieuwe koppel uitgenodigd voor een etentje. En daar begint de miserie. Eerst moet de horde overwonnen worden om Isabelle te vertellen  van de komst van het koppel. Dit gaat gepaard met intense conversaties maar ook de dingen die ze over elkaar denken komt het publiek op originele wijze te weten. De bedenkingen die ze over elkaar hebben zijn zo uit het leven gegrepen. Als het dan toch tot een etentje komt gaan de conversaties verder en ook de bedenkingen over elkaar. Er volgt een leuke strijd die ieder van het viertal ook innerlijk moet verwerken. Wat staat er op het spel? De vriendschap van meer dan 15 jaar? De intriges van Emma? Het ontdekken van de verdrongen liefde tussen Daniel en Isabelle? Dit alles krijg je op je bord. Een bord gevuld met lamsbout en seizoen groenten met als wijn een Mouton Rotschild en als dessert profiterolles met chocoladesaus. Dit alles aangeboden door 4 ras acteurs: Frank De Kaey als Daniel, Anne Mie Gils als Isabelle zijn vrouw, Kristoff Clerckx als Patrick en het raspaardje uit de stal Sven De Ridder, Jasmine Jaspers als Emma.

Een typische EWT productie: komedie met diepgang. Je kan er over nadenken en misschien ben je zelf in zo’n situatie ooit geweest of ken je zulke affaires in je vrienden- of familiekring?

We willen nog graag melden dat de jaarlijkse EWT- benefietactie Fonds Marc Andries, waarbij gedurende de hele productie van ‘ De Carona Pandamie’ geld werd ingezameld voor BUCKETLIST een succes was. Deze organisatie vervult de laatste wens van kinderen tussen de 4 en 18 jaar die palliatief zijn. Door de enorme gulheid van het EWT-publiek, de inzet van de hele cast, crew en barpersoneel en de ondersteuning van vele vrijwilligers, werd het recordbedrag van  10.000 euro ingezameld. Directeur Frank De Kaey mocht dit bedrag tijdens een speciale benefitvoorstelling aan de vertegenwoordigers van BUCKETLIST overhandigen. Het bedrag zal door JEZ ( de vroegere Rode Neuzen-actie) nog worden verdubbeld.

We kijken al uit naar de laatste voorstelling van het seizoen: ‘ De Vrijdagse Markt’ een komedie met veel muziek. Dit stuk gaat van start op 17 mei.

Volgende maal gaan we ook de 5 producties voor seizoen 2024-2025 voorstellen.

www.ewt.be

Gust Charrin

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten