• 27/05/2024

Acht bibs van Rivierenland verstevigen samenwerking, 2 000ste fietser Cycling Dinner

PUTTE – De acht bibliotheken van regio Rivierenland bundelen al sinds vorig jaar hun krachten.

Zo is iedere gebruiker van de regiobib meteen welkom in de bibliotheken van Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Putte en Sint-Katelijne-Waver.

Voor maximaal vijf euro kan men dus een jaar lang genieten van een immens aanbod aan boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s, …

Voortaan kan je ook makkelijker de activiteiten in deze acht bibliotheken ontdekken. Op de eigen websites van de acht bibliotheken staat er sinds gisteren een afzonderlijke Rivierenland-UiT-agenda.

Dankzij de goede samenwerking met Publiq, de beheerder van de Vlaamse UiT-agenda en Avansa regio Mechelen heeft men deze kalender kunnen ontwerpen. In dit overzicht vind je alle activiteiten die in deze acht bibliotheken plaatsvinden.

Met een eenvoudige zoekopdracht kan je bovendien gaan zoeken op basis van je eigen voorkeuren, zoals plaats, datum, soort activiteit, gratis of niet, …

Je zal versteld staan van het mooie en zeer uitgebreide aanbod dat onze Regiobib voor dit najaar heeft voorzien.

Naast de eigen activiteiten van elke bibliotheek afzonderlijk, zal de Regiobib voortaan ook samen een aantal evenementen organiseren.

Voor de eerste activiteit werd gekozen voor auteur Tom Lanoye. Hij komt op woensdag 11 oktober naar Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg.

Alle leden van de acht bibs zijn daar meer dan welkom na inschrijving. Het verhaal van Rivierenland stopt niet bij deze acties.

Achter de schermen werken de bevoegde schepenen, de bibliothecarissen en alle bib-medewerkers verder aan een toegankelijke en aantrekkelijke Regiobib met een nog betere service voor de duizenden bib-liefhebbers uit de regio.

Vandaag kwam de 2 000ste fietser aan de start van Cycling Dinner Lier. Een topresultaat, want slechts vijf weken geleden verwelkomde Visit Lier de 1.000e fietser van het veertiende seizoen.

Clemy Janssens uit Zemst (op de foto met witte blouse, rechts Monique Daems van Visit Lier), in het gezelschap van vier vrienden van Pasar Zemst, ontving een pakketje fietskaarten uit de regio, twee proefpakketjes Smaakvol Lier en een Cycling Dinner-fluohesje van Visit Lier.

De Cycling Dinner is een culinaire fietstocht georganiseerd door Visit Lier. Deelnemers hebben de keuze uit twee routes: richting Grootlo (60 kilometer) of richting Sint-Job-in-‘t-Goor (60 kilometer).

Tijdens de fietstocht genieten ze van ontbijt, soep, hoofdgerecht en dessert op vier locaties. Het Cycling Dinner-seizoen loopt nog tot en met zondag 1 oktober. Meer info hier www.visitlier.be.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten