• 24/07/2024

Academie Edegem komt bij Mortsel en Kontich, kijkdag taverne Sportpark Hove

EDEGEM – De Edegemse gemeenteraad keurde de overname van ‘hun’ Academie Muziek en Woord, momenteel een vestigingsplaats van de Wilrijkse Academie, door het schoolbestuur van lokaal bestuur Mortsel goed. Deze overname werd ook al goedgekeurd door de gemeenteraden van Mortsel, Kontich en het AGB Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Door deze samenvoeging ontstaat vanaf 1 september één academie met een regionale uitstraling, meer dan 1 600 leerlingen en bijna 100 personeelsleden.
Drie gemeenten in de Mortselse zuidrand bundelen hun kennis en expertise om samen één academie te worden, op drie verschillende locaties. De AMWD kan zo in haar filialen van Mortsel, Edegem en Kontich een uitgebreider en vollediger aanbod kwalitatieve muziek-, woord- en/of danslessen aanbieden aan kinderen vanaf zes jaar, jongeren en volwassenen. De overheveling versterkt de Antwerpse zuidrand door volop in te zetten op intergemeentelijke samenwerking. Een win-win voor de gemeenten, de leerkrachten én de studenten.
 
Livia Moreau (Open Vld),Mortsels schepen voor onderwijs: ‘We hadden uiteraard al een ronduit fantastische academie, maar op deze manier kunnen we de expertise van onze academie voor muziek, woord en dans nóg verder uitbouwen. Door de nabijheid van de verschillende vestigingsplaatsen kunnen we al onze leerlingen in de toekomst nog meer mogelijkheden bieden.’
Koen Michiels (N-VA), Edegems schepen voor onderwijs: ‘De samenwerking met Mortsel was een logische keuze vermits zij ook al ons filiaal van de academie beeldende kunsten organiseren. Het is fijn te merken dat de directie van de AMWD Edegem ziet als een volwaardige partner en niet als de kleine broer. We zullen in de vestigingen in de drie gemeenten een uitgebreid keuzepallet kunnen aanbieden. De nabijheid van alle locaties is ook een grote troef. Dat alle locaties zich op minder dan vijf kilometer van elkaar bevinden, zorgt voor een nog lagere drempel en maakt wissels vlotter mogelijk.’
Begin september werd de cafetaria van sporthal Het Sportpark in Hove gesloten. De toenmalige uitbater van de cafetaria besloot de concessie/overeenkomst met het AGB te stoppen. Het autonoom gemeentebedrijf (AGB) Sport en Ontspanning Hove start een procedure om de cafetaria aan het Sportpark (P. van Ostaijenlaan 4) in concessie te geven. Het wat en hoe van deze concessie wordt nog uitgewerkt, maar het AGB wil geïnteresseerden alvast een kans bieden om de cafetaria kort te bezoeken om een eerste indruk te krijgen. Later in de procedure worden de details van de concessie bekend gemaakt, is er ruimte voor nog een plaatsbezoek en kunnen er antwoorden worden gegeven op alle mogelijke vragen.
De ruime cafetaria bevindt zich op de eerste verdieping van het Sportpark en heeft een groot zomerterras met uitzicht op het park en de nieuwe speeltuin. Het AGB organiseert deze kijkdag op woensdag 17 februari. Wie interesse heeft neemt ten laatste maandag 15 februari 14 uur contact op met de dienst Vrije Tijd via 03 454 39 01 (tussen 9 en 12 uur) of via agb@hove.be om een concreet bezoekuur af te spreken. Kandidaten kunnen maximaal met twee personen de cafetaria bezoeken en dragen een mondmasker. Een eventuele formele kandidaatstelling gebeurt later. (Antwerps Persbureau/ Foto AMWD)
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten